Bluetooth 5, üreticiler için kullanıma sunuldu

Bluetooth 5, üreticiler için kullanıma sunuldu

Merakla beklenen Bluetooth 5, Bluetooth Special Interest Group tarafından yapılan açıklamayla birlikte üreticiler için kullanıma sunuldu. Yeni standartla daha hızlı ve daha uzun menzile sahip olacaklarını ileten Bluetooth Special Interest Group, nesnelerin interneti adına önemli bir adım atmış oldu.

press-release-five2016

Özellikle hız, menzil ve mesaj yayını kapasitesi anlamında selefi olan 4.2 standardına fark atan Bluetooth 5, iki kat daha hızlı, dört kat daha uzun menzilli ve sekiz kat daha fazla mesaj  yayın kapasitesine sahip.

Giyilebilir teknoloji cihazları ve akıllı ev ürünlerinin şimdiki standartlara kıyasla daha uzun menzilli Bluetooth bağlantılarına ihtiyaç duyduğunu hatırlayalım. Hız ve menzil anlamında sağlanan bu başarının ardından Bluetooth 5, mobil cihazların yanı sıra nesnelerin internetine hizmet eden cihazlar tarafından da rahatlıkla kullanılabilecek.

Sahip olduğu uzun menzil sayesinde hem büyük dairelerde hem de binalarda kullanılabilecek olan Bluetooth 5, düşük enerji tüketimine de sahip durumda. Akıllı bilekler ve saatler için oldukça önemli olan düşük enerji tüketimi, Bluetooth 4 serisiyle karşımıza çıkmıştı.

Bluetooth 5, ses teknolojileri anlamında herhangi bir yeniliğe sahip olmasa da bunların 2018'de gelebileceği de açıklamaya eklenmiş. Bluetooth 5 standardını kullanan cihazlar ise 2 ila 6 ay içinde karşımıza çıkacak, özellikle MWC 2017 etkinliğinde duyurulacak olan cihazlarda Bluetooth 5 standardını görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.