Blippar, yeni yüz tanıma teknolojisiyle AR profilimizi de oluşturacak

Blippar, yeni yüz tanıma teknolojisiyle AR profilimizi de oluşturacak

Artırılmış gerçeklik dikeyinin popüler girişimi Blippar, şimdi de gerçek zamanlı yüz tanıma özelliğini tanıttı.

Fiziksel dünyayla dijital dünya arasındaki sınırları kaldırmak isteyen Blippar, geçtiğimiz ay BlippBuilder API'siyle geliştiricileri de artırılmış gerçeklik dünyasına davet etmişti. Henüz tanıtılan yüz tanıma özelliğiyse yüz fotoğrafları üzerinden kişiler hakkında bilgi almanızı sağlıyor.

Blippar, henüz kullanıcılarının kendi profillerini oluşturmasını sağlayacak özelliği çok yakında tanıtacak ama Augmented Reality Face Profiles (Artırılmış Gerçeklik Yüz Profilleri) adı verilen yenilikle bir kişi hakkında detaylı bilgiler almak mümkün olacak. Tabi bunun için kullanıcıların kendi profillerini oluşturmuş olması gerekecek ki bu durum kişisel gizlilik açısından gayet yerinde bir adım.

70 bin ünlünün yüzü okunabilir durumda

Nihayetinde profilini oluşturan kişiler Blippar uygulamasıyla 'blipp'lenebilecek. Bu tanıtma yüz yüze görüşme şeklinde olabileceği gibi bir fotoğraf veya video üzerinden de sağlanabilecek. Blippar, şu anda 70 bin ünlü kişinin yüzünün tanıtılabildiğini söylüyor ve 'ünsüz' kişi profillerinde 'benzer ünlü' gibi bir eklenti olduğunu paylaşıyor.

Blippar'ın kurucu ortağı Ambarish Mitra, artırılmış gerçeklik yüz profillerinin insanların kendini ifade etme ve iletişim kurma tarzını değiştireceğini paylaşıyor. Yüzlerimizin dijitalize edilmesinden heyecan duyan Mitra, kullandıkları yüz tanıma teknolojisinin insanlara sevdikleri şeyleri farklı bir şekilde ifade etme şansı tanıyacağını söylüyor. Bunun benzersiz bir deneyim olduğunu da ekliyor.

Google Glass'ın çıktığı dönemde yüz tanıma teknolojileri için hareketli bir dönem başlayabilirdi ancak öyle olmadı. Bu dönüşümün yıllar sonra yani bugün bile ne kadar tutacağı meçhul ama sanal gerçeklik başlıkları ve akıllı gözlükler açısından 2017'nin sıcak geçeceğini görüyoruz. Hatta bu dikeye durmaksızın yatırım yapan Blippar'ın satın alınabileceğini de düşünmüyor değilim...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.