Amazon özel video yapımlar için yılda 3 milyar dolardan fazla harcıyor

Amazon özel video yapımlar için yılda 3 milyar dolardan fazla harcıyor

Bir e-ticaret sitesi olmanın çok ötesine geçen Amazon, profesyonel video yapımlara para harcamaktan çekinmiyor. Araştırma şirketi Macquarie Research'ün paylaştığı rakamlara göre Amazon'un bu alanda harcadığı yıllık tutar 3 milyar doların epey üzerinde.

En son 2014'te video içeriklerine 1,3 milyar dolar harcadığını paylaşan Amazon, bu yılın ikinci yarısında da bu dikeydeki yatırımlarını iki katına çıkaracağını açıklamış, fakat rakam vermemişti. Macquarie Research analisti Ben Schachter, Amazon'un hem orjinal içerik yatırımları yaptığını hem de içerik lisanslaması yaptığına işaret ediyor ve söz konusu tutarın 3 milyar doların üzerinde olduğunu paylaşıyor.

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un Business Insider ve Washington Post gibi medya yatırımları yapması, Twitch satın alması ve Prime Video tarafı düşünüldüğünde Amazon'un video tarafına yatırım yapması elbette sürpriz sayılmaz. Fakat yatırım tutarının bu kadar yüksek olması profesyonel video içeriklerin geleceğini anlamamız açısından oldukça dikkat çekici.

E-ticaret devinin üretici veya lisans sahibi olarak yatırım yaptığı içeriklere baktığımızda da ödül kazanacak kadar iyi yapımlar olduğunu görmek mümkün. Örneği Emmy ve Golden Globe Awards ödüllerini kazanan Mozart in the Jungle ve National Board of Review tarafından en iyi film olarak ödülünü kazanan Manchester by the Sea Amazon'un dikkat çeken video yatırımlarından sadece ikisi.

https://www.youtube.com/watch?v=ajo11l1TI0Y

Hatırlatmak gerekirse Amazon geçtiğimiz ay Prime Video'nun küresel açılımı yapmıştı. Google ise Youtube Red ile profesyonel video içeriklerden gelir elde etmenin istikrarlı bir yolunu arıyor. Son 15-20 yılın internet girişimleri medya sektörüne ciddi ölçüde sızdı ama sanırım bundan sonra içerik üretimi konusunda da daha fazla söz sahibi olacaklar.

Görsel Kaynak: Pexels.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.