Uygun fiyatlı akıllı gözlük Vue, Kickstarter’da 1,6 milyon dolar destek topladı

Uygun fiyatlı akıllı gözlük Vue, Kickstarter’da 1,6 milyon dolar destek topladı

'Günlük kullanım için akıllı gözlük' sloganı ile karşımıza çıkan Vue, bugüne kadar gördüğümüz akıllı gözlüklerden farklı olarak sade ve şık bir tasarımla geliyor. Kısa zaman içerisinde 50 bin dolarlık hedefini aşmayı başaran Vue, şu dakikaya kadar 1 milyon 595 bin dolar destek toplamış durumda. 7 bin 541 kişi tarafından desteklenen proje, ilk ürünlerini Temmuz 2017 tarihinde göndermeye başlayacak.

cbce56199791c95d99a70334d4ea69b5_original

Google Glass ile başlayan akıllı gözlük furyasının en orijinal alternatiflerinden biri olan Vue, hem normal hem de güneş gözlüğü olarak kullanılabiliyor. Sesleri kulağınıza değil de kulak kemiğine aktaran Vue Bone Condunction adında bir teknoloji kullanan cihaz, sahip olduğu mikrofon sayesinde arama yapmanıza da olanak sağlıyor. Aktivite takibi, müzik dinleme, sesli bildirimler ve navigasyon gibi pek çok özelliğe sahip olan Vue, üzerinde herhangi bir kamera bulundurmuyor.

Vue, biri yuvarlak diğeri ise daha keskin hatlara sahip olan iki farklı tasarımla geliyor. Üzerinde bir adet tuş ve dokunmatik kontrolleri algılayabilen bir yüzey bulunuyor. Bu dokunmatik yüzey sayesinde aramaları kabul etmek veya bir sonraki şarkıya geçmek mümkün.

Gücünü ARM Cortex-M3 işlemcisinden alan Vue, yağmur ve su sıçramalarına karşı da dayanıklı. Bluetooth 4.2 ile telefonunuza bağlanan Vue, 28 gram ağırlığında. Akıllı gözlük pazarının en popüler üyelerinden olan Google Glass'ın 42 gram ağırlığında olduğunu düşünürsek, Vue'nin oldukça hafif bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.

2-3 gün batarya ömrü olduğu söylenen cihaz, kablosuz şarjı da destekliyor. Kısa zaman içerisinde 159 dolarlık erken teklifi tükenen Vue, Kickstarter üzerinden 179 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.