WhatsApp eski cihazlara verdiği desteği kesiyor

WhatsApp eski cihazlara verdiği desteği kesiyor

Bu hafta 7'inci yaşını kutlayan WhatsApp, bazı eski telefon ve işletim sistemleri için desteğini çekmeye hazırlanıyor. Güncellenen WhatsApp Blog açıklaması ile birlikte BlackBerry ve Nokia modellerinin desteğinin ne zaman kesileceği de belli olmuş oldu.

blackberry-q10-skype-whatsapp-580x358

Akıllı telefon pazarının yıllar içinde değişiminden dem vuran WhatsApp, yıldönümlerinin değişim için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyor. Belirlenen Android, iPhone ve Windows Phone modelleri için 2016 sonuna kadar destek vereceğini geçtiğimiz aylarda açıklayan şirket, Blackberry ve Nokia için farklı bir politika izleyecek.

Kuruldukları 2009 yılında telefon satışlarının yüzde 70'ini BlackBerry ve Nokia işletim sistemine sahip akıllı telefonların oluşturduğunu belirten WhatsApp, Haziran 2017 itibariyle BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60 modellerine desteği kesecek.

Android 2.1 Eclair ve 2.2 Froyo işletim sistemlerini kullanan cihazların desteğini de durduracak olan WhatsApp, Windows tarafında Windows Phone 7 işletim sistemini kullanan cihazlara destek vermeyecek. iPhone 3GS ve iOS 6 için de desteğini kesecek olan WhatsApp, açıklamasında zor fakat doğru bir karar verdiklerini belirtmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.