Emarsys AIM, yapay zekanın gücünü dijital pazarlamaya aşılayacak

Emarsys AIM, yapay zekanın gücünü dijital pazarlamaya aşılayacak

Emarsys, yeni hizmeti Artificial Intelligence Marketing (AIM) ile dijital pazarlama dikeyine yapay zekâ tekniklerini aşılayacak. 16 yıldır faaliyette olan girişim milyarlarca müşterinin verisini AIM ile ölçeklendirerek gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Geçen yılın Ekim ayında 33 milyon dolarlık ilk tur yatırımı alan ve kısa süre önce 22,3 milyon dolarlık ek finansman sağladığını açıklayan Emarsys, bu yeni hizmetiyle kendi dikeyindeki pazarlama performansını yükseltmek istiyor. Adından da anlaşılacağı üzere yapay zekâ tekniklerini, kendi sistemlerine entegre ederek kişiselleştirmede daha iyi bir performans vadediyor.

Karmaşık veri bilimiyle her ölçekte kişiselleştirilmiş kampanyalar hazırlamayı sağlayan Emarsys AIM, daha önce deneyimlenmemiş kabiliyetler sunduğunu iddia ediyor ve tek bir komutla kişiselleştirilmiş teşvik tavsiyeleri ve gelirleri yüzde 28’den fazla artırdığı örnekler olduğunu paylaşıyor.

Emarsys B2C Marketing Cloud'a eklemlenen Emarsys AIM, aldığımız rakamlara göre iki milyardan fazla Emarsys birleştirilmiş müşteri profilinin analizinden elde edilen verileri kullanıyor. Zamanlamayı, içeriği ve iletişim kanalını da buna göre otomatize edebiliyor. Emarsys, Forrester'ın raporunu örnek göstererek; müşteri sadakati yaratmaya çalışan pazarlama profesyonellerinin yüzde 40'ının kişiselleştirme konusunda zorluk yaşadığını aktarıyor ve bu derde deva olmak istediğini söylüyor.

emarsys-aim

Aldığımız bilgilere göre Evolution Slimming ve Japan Centre gibi küresel firmalar Emarsys AIM'i kullanmaya ve fayda sağlamaya başlamış. Emarsys İnovasyon Üst Yöneticisi Hagai Hartman da günümüzde pazarlama profesyonellerinin segmentasyon ve kişiselleştirme kararlarını derin, veriye dayalı bilgilerle değil sezgileriyle verdiğini söylüyor. Emarsys AIM'in kampanyalarda tahminde bulunmayı ortadan kaldırdığını ve operasyonel işlerin daha kısa sürede çözülebilecceğini ifade ediyor. Tüm bunların sonunda da elbette yatırımların geri dönüşünün artması bekleniyor.

614 kişilik ekibi olan Emarsys, iş gücünün yaklaşık dörtte birini Ar-Ge'ye ayıran bir şirket. Son 24 ayda aldığı 55,3 milyon yatırım aldığı düşünülürse bu alana daha fazla yatırım yapma potansiyeline de sahip. Tabi sonuçların yeterince tatmin edici olup olmadığına yine müşteriler karar verecek. Detaylı bilgi almak isterseniz Emarsys AIM sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.