AngelList, Product Hunt'ı satın aldı

Yatırımcılar ve girişimcileri buluşturan bir platform olarak nitelendirebileceğimiz AngelList, son yılların popüler girişimlerinden Product Hunt'ı satın aldığını duyurdu.

Girişimlerin kullanıcı oylarıyla öne çıkarıldığı Product Hunt, bu özelliğiyle yeni girişimlerin çok hızlı bir şekilde ilk kullanıcılarını da kazanmalarını sağlıyordu.

Recode'un paylaştığı kadarıyla 20 milyon dolar gibi bir değerlemeyle satın alınan Product Hunt'ın kısa süre önce yeni tur yatırım alacağı teknoloji bloglarında yer almıştı. Product Hunt'ın kurucusu Ryan Hoover, bu satın almanın şirketin geleceği için en iyi seçenek olduğunu ve AngelList ile güçlerini birleştirmenin ekosisteme olumlu bir katkı sağlayacağını Medium'daki şirketin blogunda paylaşmış.

Bir Y Combinator şirketi olan Product Hunt, kısa süre içerisinde internet girişimcileri arasında yeni girişimleri keşfetmek adına önemli bir kaynak olmayı başarmıştı. Çıkışından kısa süre sonra ürün listelerini hayata geçiren Product Hunt, düzenli listeleriyle bugün girişim ekosisteminin önemli başvuru noktaları arasında yer alıyordu.

Yeni girişimlerin tohum ve ilk tur yatırımlarını online olarak toplamasını sağlayan AngelList için çok faydalı olacağını düşündüğümüz Product Hunt'ın, platform ile nasıl bir entegrasyon kuracağını önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Product Hunt, Crunchbase'in kayıtlarına göre başta Andreessen Horowitz olmak üzere toplam 7.1 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.