Türkiye'de olsa müşterisi olurduk dediğim 3 servis

Türkiye'de olsa müşterisi olurduk dediğim 3 servis

Servis tabanlı yazılım çözümlerini - SaaS işlerini - sevdiğimi düzenli Webrazzi okuyucuları bilirler.

Son dönemlerde sevdiğim işlerden bazılarını paylaşmak istedim. Çok net olarak söylüyorum, eğer aşağıda paylaştığım tür işleri "benzer kalitede" yapanlar olursa, ilk müşterisi olarak Webrazzi'yi düşünebilirler. ;)

Envoy

envoy

Şirketler için resepsiyondaki giriş çıkış takibini sağlayan bir servis. Kendilerini Amerika'da ziyaret ettiğim bir çok girişimin ofis girişinde gördüğümü rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten sitelerini incelerseniz referansları arasında Netflix, Box, Slack, Spotify, Pinterest gibi şirketlerin yanı sıra büyük şirketleri de görebilirsiniz. Şahsen ben en son San Francisco'daki Galvanize'da (paylaşımlı ofis girişimi) görmüştüm.

Envoy'un keyifli özelliklerini sitesinden çok rahat inceleyebilirsiniz, ben özet geçeyim...

Şirketinize toplantı için bir ziyaretçi geldi, girişte kaydını alıyorsunuz ve yaka kartı türü bir etiket bastırabiliyorsunuz. Tabi özellikleri bu kadarla sınırlı değil. Ziyaretçinin geldiği kişiye sistem haber veriyor, hatta dilerseniz her gelen ziyaretçiye bir gizlilik sözleşmesi türü, içeride gördüğüm çalışma ekranlarının fotoğrafını çekmeyeceğim sözünü verdiren bir döküman imzalatabiliyorsunuz. Bu detaya bence farkında değilsiniz ama Türkiye'de çok ihtiyaç var. ;)

Parse.ly

parsely

Haber siteleri için okunma sayıları, hangi yazarın yazısı ne kadar okundu, ne kadar paylaşıldı vs gibi bilgileri gerçek zamanlı olarak paylaşan bir servis. Biz uzunca yıllardır kendilerini kullanıyoruz ama açıkcası ödenen rakama göre gelişimi biraz yavaş diye düşünüyorum. Benzer servisi sunan ya da sunmayı düşünen varsa çok geniş tecrübe paylaşımı yapabilirim. ;)

Devam edecek olursam... Kategori ve etiket bazlı trend raporları sunabiliyor, ayrıca özel rapor oluşturma ekranları da var. Wordpress gibi popüler içerik yönetim sistemleri için eklentileri olduğu için, kurulumu çok hızlı oluyor. Elbette javascipt ile de farklı platformlara eklenebiliyor.

Türkiye'de eğer bu alanda bir girişim doğarsa - ki aslında kendi içimizde benzerini ihtiyaçtan yazdık gibi- biz dahil olmak üzere, kullanacak fazla sayıda haber sitesi olacaktır. Özellikle Onedio gibi yapılar için sponsorlu içeriğin raporunu tek hareketle oluşturup gönderebilmek değerli olacaktır.

HelloBar ve SumoMe

hellobar-sumome

Burada biraz bonus durumu oldu, başlıkta 3 servis dememe rağmen bu madde ile girişim sayımız 4 oldu ama aslında 3 servis paylaşıyorum. Bence sorun yok. :)

Hellobar ve SumoMe'yi Webrazzi okuyucularının arasında benim gibi servislere meraklılar, SaaS işi yapanlar ya da girişimcilerden bilenler vardır. Bilinmiyorsa da büyük nimet sağlamış oldum. Ama eksik özellikleri var ve bizim gibi yapılar için yetersizler. Özellikle bizler gibi yapıları müşterileri arasına almak isteyenler için beklentim farklı diyerek yine topu Türk girişimcilerine atmış olayım. Ancak elbette sundukları hizmet birçok basit kurumsal site ya da küçük e-ticaret sitesi için faydalı olacaktır.

Bu iki servisin ortak özelliği, web sitesi ziyaretçilerinizi belli kriterlere göre hedefleyerek onlara sağdan soldan üstten alttan çıkan duyuru kutuları (popup diyelim) gösterebilmeniz. Hellobar'dan farklı olarak SumoMe, görsel paylaşma aracı, iletişim formu gibi ek başka hizmetler de veriyor. Ama bence en önemli ve yine bence en popüler özelliği hala bu duyuru mevzuları.

Yukarıdaki servisleri hem girişimci okuyucularımıza biraz fikir versin, hem de bu servislere ihtiyacı olabilecek şirketlere faydam dokunsun diye paylaşmak istedim. Elbette gönlüm bu tür servisleri "başarılı şekilde" Türkiye'de sunan ve mümkünse (hatta kesinlikle) dünyayı hedefleyen kişilere ulaşmak.

Eğer paylaştıklarım işinize yararsa ne mutlu... Yorumlarda bu tür girişimlerle uğraşan kişiler varsa ve paylaşırlarsa harika olur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.