Cyber Monday e-ticaret tarihindeki en yüksek satışın gerçekleştiği gün olarak kayıtlara geçti

Cyber Monday e-ticaret tarihindeki en yüksek satışın gerçekleştiği gün olarak kayıtlara geçti

Black Friday ile hareketlenen e-ticaret satışları Cyber Monday ile zirve yaptı. ABD'de online alışveriş siteleri üzerinden bir günde yapılan en büyük satışın gerçekleştiği gün olarak kayıtlara geçen 28 Kasım Pazartesi tarihinde 3.39 milyar dolarlık e-ticaret alışverişi yapıldı.

Mobil alışveriş rekoru

Adobe'un CYber Monday'de online perakendeci sitelerine yapılan 23 milyar ziyareti analiz ederek bugün paylaştığı sonuçlar Cyber Monday'in ABD'de 3.34 milyar dolarlık e-ticaret harcamasının yapıldığı Black Friday'i geride bıraktığını gösteriyor. Buna göre Cyber Monday online satışlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 10.2'lik bir büyüme var. E-ticaret için tarihi sayılacak bu rekorda mobilin payı da dikkat çekiyor. Verilere göre mobil cihazlar üzerinden yapılan Cyber Monday alışverişlerinin tutarı 1.19 milyar doları geçti. Bu yıllık yüzde 48 büyüme anlamına geliyor. Satışları henüz mobil domine etmiyor ancak online perakendecilerin sayfalarına yapılan ziyaretlerin büyük çoğunluğu artık mobilden gerçekleşiyor. Cyber Monday istatistiklerine göre e-ticaret sitelerinin trafiğinin yüzde 53'ü mobilden (yüzde 44 telefon, yüzde 9 tabletler) geldi, bu özel günde.

En çok Sony PlayStation 4 satıldı

Adobe analizine göre Cyber Monday'de en çok satılan beş elektronik ürün arasında Sony PlayStation 4 ilk sıradaydı. Onu Microsoft Xbox, Samsung 4K TV'ler, Apple iPad'leri ve Amazon Fire izledi. eBay, Cyber Monday'de adından en çok bahsettiren site olarak Amazon'u geriden bıraktı. Onu  Macys, Walmart, H&M, Target, Nordstrom, Kohl’s, Home Depot ve Gap izledi. Sosyal ağlarda Cyber Monday 2 milyondan fazla kez bahsedildi.

Müşterilerin indirimli e-ticaret sitelerine yönlendirme konusunda tüm satışın yüzde 35'.5ini sağlayan arama motoru reklamları ilk sıradaydı. Onu yüzde satışların 23.8'ini oluşturan direkt satışlar izledi.

ABD'de indirilm çılgınlığının yaşandığı 24-27 Kasım tarihleri arasında, 9.36 milyar dolarlık online satış gerçekleşti. Yıllık yüzde 16.4'lük büyüme gösteren satışlar, mağazaların ve müşterilerin e-ticaret kanallarına gittikçe daha fazla öncelik verdiğinin bir ispatı. Black Friday ya da Cyber Monday gibi indirim günleri, e-ticaretin potansiyelini ortaya çıkarması açısından oldukça önemli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.