Lenovo'nun 'yarı modüler' akıllı telefonu Moto Z Türkiye'de satışa çıkıyor

Lenovo'nun 'yarı modüler' akıllı telefonu Moto Z Türkiye'de satışa çıkıyor

Türkiye pazarında hızlı bir yükseliş içinde olan Lenovo, geçen haziranda global lansmanını yaptığı yeni nesil akıllı telefonu Moto Z'yi önümüzdeki hafta Türkiye'de satışa sunuyor. Moto Mod adı altında topladığı donanım modüllerini de eş zamanlı olarak piyasaya verecek olan şirket, özellikle profesyonel fotoğrafçılık dünyasının en elit markalarından olan Hasselblad ile geliştirdiği fotoğraf modülüyle mobil fotoğrafçılıkta çıtayı bir hayli yukarıya çekiyor.

Firmanın 'dünyanın en ince akıllı telefonu' olarak tanıttığı Moto Z sadece 5.2 mm kalınlığa sahip. Alüminyum ve çelik kullanılarak üretilen kasa 5.5 inç Quad HD AMOLED ekran, arkada 13MP önde 5MP kamera taşıyor. Qualcomm SnapdragonTM 820 işlemci ve 4 GB RAM ile hız konusunda da iddiası olan cihaz, 32 GB veya 64 GB dahili hafıza seçenekleriyle satışa çıkacak. Moto Z, depolama alanını artırmak isteyebilecekler için üst sınırda neredeyse 'sınır' tanımamış; cihaz 2 TB'a kadar microSD kabul edebiliyor.

Moto Z ile birlikte satışa çıkacak Lenovo Moto Z Play ise 50 saatlik pil ömrü sunacağını vaat ediyor. TurboPower özelliğiyle 15 dakikada 9 saatlik pil ömrüne kavuştuğu belirtilen Moto Z Play, lazer odaklama özellikli 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera barındırıyor.

'Yarı modüler' akıllı telefon dönemi

Moto Z'yi inovasyon anlamında farklı kılan tarafı elbette Moto Mod başlığı altında toplanan eklenti modülleri. Önümüzdeki hafta Türkiye'de Moto Z ile birlikte satışa sunulacak dört 'mod' arasında özellikle Hasseblad ile birlikte geliştirilen pro fotoğrafçılık modülüyle JBL ile birlikte geliştirilen hoparlör öne çıkıyor. Hasselblad True Zoom 10x optik zoom ve Xenon flaşa sahip ve beraberinde ücretsiz fotoğraf editörü Hasselblad Phocus ile geliyor.

lenovo-moto-z-hasselblad

JBL SoundBoost modu ise 80 desibele kadar ses verebilen 2 adet 3W’luk hoparlör barındırıyor. Mini standa dönüşebilen eklenti, kendi bataryası sayesinde 10 saate kadar kullanılabiliyor. Türkiye'de satışa çıkacak diğer iki 'mod' ise Insta-Share Projeksiyon ile 2200 mAh’lik batarya eklentileri.

lenovo-moto-jbl-hoparlor

Basın toplantısında Türkiye'de en çok satılan akıllı telefon sıralamasında üçüncü sıraya yükseliği belirtilen Lenovo, Moto alt markasıyla üst segmentteki payını da artırmayı hedefliyor. Peki bunu ne kadarlık fiyatlarla yapmayı deneyecek? Paylaşılan bilgiye göre Moto Z'nin Türkiye’deki satış fiyatı 2.499 TL olacak. Opsiyonel projektör modülü 899 TL, Hasselblad imzalı kamera modülü 799 TL, JBL imzalı hoparlör modülü 399 TL, ek batarya modülüyse 199 TL fiyat etiketi taşıyacak. Tasarımı Moto Z’den çok da farklı olmayan ancak donanımda 'tasarruflu' davranılan Moto Z Play modeliyse, 1999 TL fiyatla satılacak.

Lenovo Moto Z

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.