Maserati, konsept Alfieri modelinin elektrikli versiyonunu 2020'de satışa çıkaracak

Maserati, konsept Alfieri modelinin elektrikli versiyonunu 2020'de satışa çıkaracak

Lüks sınıfında elektrikli otomobil planları art arda açıklanıyor. Son olarak, muhteşem tasarımlarıyla bilinen lüks ve hızlı spor otomobil üreticisi Maserati de elektrikli otomobil üretim planlarını duyurdu. Şirket, Alfieri kod adını verdiği hızlı elektrikli otomobil serisinin ilk modelini 2020'ye kadar bitirip satışa çıkarmayı planladığını açıkladı.

İki koltuklu spor otomobilin 2014 Geneva Auto Show'ta ilk kez sergilenen sıvı yakıtlı modeli 2019'da piyasaya sürülecek. Yaklaşık bir yıl sonra EV modelinin de kullanıcıya sunmak istediğini belirten firma, aradaki süre farkının ise elektrikli modelde kullanılacak daha hafif ve tasarruflu kasa alaşımları üzerindeki çalışmaların sürmesi. Autocar dergisinin haberine göre şirket 2018 yılında diğer model serilerini de tümden yenilenemi planlıyor.

Daha önce 2016'da piyasaya sürülmesi planlanan sıvı yakıtlı Alfieri, bu yıl Levante SUV modeli satışa çıkarılmak istendiği için 2019'a ertelendi. Konseptin elektrikli modelinin motor gücünün, benzinli modelde olduğu gibi 400 ile 560 beygir gücü arasında bir yerde olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.