ABD'de Şükran Günü e-ticaret satışları 2 milyar doları bulabilir

ABD'de Şükran Günü e-ticaret satışları 2 milyar doları bulabilir

Alibaba 11 Kasım Bekarlar Günü'nde yeni bir e-ticaret rekoru kırdığını paylaşmıştık. ABD'de ise şu sıralarda Black Friday'den bir önceki gün kutlanan Şükran Günü (Thanksgiving Day) sebebiyle indirim furyası başlamış durumda ve Adobe'nin tahminlerine göre e-ticaret satışları 2 milyar dolar seviyesine çıkabilir.

Adobe'nin Doğu saatiyle 15:00 itibarıyla geçtiği rakamlara göre ABD'deki satışlar 1,15 milyar doları bulmuş. Geçen yıla göre yüzde 13,6 artış olduğunu paylaşan Adobe, mobildeki satış tutarınınsa yüzde 58,6 artarak 449 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söylüyor. Mobildeki satışların 322 milyon dolarının akıllı telefonlar, 127 milyon dolarının da tabletler üzerinden yapıldığını ekliyor. Bilgisayarlar üzerinden yapılan Black Friday satışları 702 milyon dolar tutarında.

İndirim oranları daha yüksek

Adobe'nin paylaştığı bilgilere göre bu sene indirim oranlarının daha yüksek olması satış tutarının daha yüksek olmasının önündeki engellerden biri. Örneğin tabletlerin geçen yıl yüzde 12 indirimle satılırken bu yıl yüzde 25 indirimle satışmış. Keza televizyonlardan evcil hayvan ürünlerine kadar farklı kategoriler için de geçen yıla nispeten daha yüksek indirimler olduğu belirtiliyor.

Mobilin yükselişi ve hassas dengeler

Bir diğer detaysa mobil cihazların kullanımının artışıyla ilişkili. Söz konusu süreçte gelen mobil trafik toplam trafiğin yüzde 54'ünü karşılarken (%44 akıllı telefon, %10 tablet) satış tutarının yüzde 39'u mobil cihazlardan gelmiş. Bu durum mobil cihazlardaki satış oranının masaüstü bilgisayarlara göre daha düşün olduğunu gösteriyor. Mobil cihazlardaki sepet tutarının bilgisayarlardakinden daha düşük olduğunu da tahmin ediyorum. Bunun sebeplerinden biri webde pazarlama önerilerinin daha iyi uygulabilmesi ve diğeriyse mobil uygulama deneyiminin kısıtlayıcı bir unsur olabileceği gerçeği.

Son olarak ABD'de Şükran Günü'nün alışverişi çok fazla teşvik edici bir gün olmadığını ve gerçek patlamanın Black Friday indirimleriyle geleceğini de eklemeden geçmeyelim. (Bkz: IBM Benchmark Live)

Türkiye'deki Black Friday indirimleri içinse konuyla ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Görsel Kaynak: Pexels

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.