API'ları keşfedip deneyebileceğiniz pazar yeri RapidAPI 3,5 milyon dolar yatırım aldı

API'ları keşfedip deneyebileceğiniz pazar yeri RapidAPI 3,5 milyon dolar yatırım aldı

Piyasada çok fazla kullanışlı API var ancak bunları keşfedip, halihazırda kullandığınız farklı servislere entegre etmek için yeterince zaman yok. Bu sorunu adresleyen RapidAPI, açık API'lar için pazar yeri çözümüyle Silikon Vadisi'nin önemli yatırımcılarından Andreessen Horowitz'den 3,5 milyon dolar yatırım aldı.

RapidAPI'ın açık online API'lar için pazar yeri, API'ları Product Hunt benzeri bir arayüzde, API'ların popülerliğine göre sıralıyor. Kullanıcılar, yeni API'ları müzik, machine learning ya da e-ticaret gibi farklı kategoriler içinde ya da ayrı bir aramayla keşfedebiliyor. Seçtiğiniz API ile ilgili detayları RapidAPI üzerinde görüntüleyebiliyor, dilerseniz test edebiliyor, farklı API'ları entegre etmek için sunulan açık kaynak kodlu araçları kullanabiliyorsunuz.

2015'te San Francisco'da kurulan RapidAPI, 500 Startups'ın 16'ıncı girişim serisinde yer almıştı. Bugün yüzden fazla API'a ev sahipliği yaptığını söyleyen girişim, ücretsiz servisinin yaklaşık 20 bin geliştirici tarafından kullanıldığını belirtiyor. RapidAPI, kurumsal şirketlerin kendi API'larını yönetmesi için sunduğu ücretli bir servisle gelir yaratıyor ve girişimin bugün birkaç kurumsal müşterisi bulunduğu notlar arasında. Andreessen Horowitz yatırımı duyurduğu açıklamasında RapidAPI'ın binlerce uygulamaya ev sahipliği yaptığını ve ayda milyarlarca API isteği aldığını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.