İtalyan Fiat, Amazon ile internetten otomobil satmak için anlaştı

İtalyan Fiat, Amazon ile internetten otomobil satmak için anlaştı

İnternet e-ticaret devi AmazonFiat Chrysler ile yaptığı anlaşma sonucunda internet üzerinden otomobil satmak için çalışmalara başladı. Amazon, Fiat ile yaptığı anlaşma sonucunda İtalyan otomobil üreticisinin Fiat 500, Fiat 500L ve Fiat Panda modellerini online olarak satışa sunacak.

Amazon ile Fiat anlaşmasının en önemli bir diğer özelliği ise internetten satışı gerçekleştirilen otomobillerin liste fiyatlarına göre ekstra indirimlerle satılacak olması. Burada yüzde 33'e varan indirimlerle satılacağı telafuz edilen Fiat otomobiller, araba alacakları online mağazalara yönlendiriyor. Yapılan araştırmalar genelde İtalyanların önemli bir bölümünün otomobil ile ilgili araştırmalarını internet üzerinden yaptıklarını söylüyor olsa da, İtalyan kullanıcılar fiziksel satış noktalarına gitmeyi tercih ediyor.

Bildiğiniz gibi Tesla internet üzerinden otomobil satma konusunda işin çehresini değiştirmişti. İnternetin nimetlerinden yararlanmak isteyen Fiat Chrysler gibi gelenekçi ama yeniliklerden de geri kalmayan firmalar bu şekilde alacağı online sipariş sayılarını yükseltmeyi hedefliyor. Fiat, Amazon üzerinden sipariş edilen araçların, kullanıcılarının istediği özelliklere göre iki hafta içerisinde hazır edileceğinin garantisini de veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.