Akıllı telefonlar sağlık takip alışkanlıklarımızı nasıl dönüştürüyor?

Akıllı telefonlar sağlık takip alışkanlıklarımızı nasıl dönüştürüyor?

Dünyada akıllı cihaz kullanım sayısının her geçen gün arttığını gördükçe birçok sektörün bu platformu daha aktif kullanmaya başlaması sürpriz değil. Mobil sağlık-bakım yada mHealth, sağlık alanındaki en popüler trendlerin bağında geliyor. Bu uygulamalar “nasıl daha sağlıklı olabiliriz?” algısını gerçekten kökten değiştiren uygulamalar; direkt sağlık uzmanlarıyla iletişim kurabilmenize yardımcı oluyor, sağlığımızdan en çok bizim sorumlu olduğumuzu hatırlatıyorlar.

Sağlık alanında şu an neredeyse her konuda uygulamalar mevcut. Yaptığınız sporu ölçen, yediğiniz yemeğin kalorisini hesaplayan, size su içmenizi hatırlatan ve hatta yeni ekipmanlarla kalp atış hızınızı bile ölçen uygulamalar var. Bu uygulamaların çoğu neredeyse insanları birbirine bağlayan sosyal platformlara bile dönüşmüş.

health_hero

Uygulamalar, Mobil sağlık alanının sadece görünen yüzleri. İşin daha önemli kısmı ise mesaj, bildirim bazlı olarak ilaçlarınızı almanızı hatırlatan veya doktorunuza gitmeniz için sizi uyaran hatırlatıcı hizmetler. Bunların en iyi örneği Hahnemann Hospital tarafından geliştirilen kendi özel hastane uygulaması. Bu uygulama sayesinde hastalarının tekrar hastaneye gelme zorundalığını %16 oranında azaltılmış.

mHealth şu an çok popüler olmasına ve neredeyse her şeyi kapsamasına rağmen çok daha fazla ilerleyeceğini de görebiliyoruz. Yani telefonunuz artık sadece verilerinizi analiz etmekle kalmayacak sizi gerçekten daha sağlıklı bir hale getirecek. Bu sistemlere yapay zekanın dahil edileceği düşünülürse ilerde hastaneye gitmemize bile gerek kalmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.