Türkiye'de üniversite öğrencilerine girişimcilik ruhu kazandırmak amacıyla kurulan Girişimcilik Vakfı (Girvak), 3. yılında 100 genç fellow (desteklenen kişi) ile yoluna devam ediyor.
Hatırlarsanız Sina Afra’nın fikir önderliğinde 2014 yılında kurulan Girvak, güçlü bir mütevelli heyeti ve önemli kurumsal destekçilerle yola çıkmıştı. Girvak Fellow Programı’na seçilen öğrenciler de ilham veren rol modellerle tanışıp, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelere dahil olmaya başlamıştı. 2015’te 30 bin başvuru arasından 50 yeni üye kabul eden Girişimcilik Vakfı, aldığımız bilgilere göre 3. yılında hem aldığı başvuru sayısını hem de 'fellow' sayısını iki katına yükseltmiş.
Fellow 100 İstatistikleri
Bu yıl toplam 61 bin başvuru alan Girvak Fellow Programı önümüzdeki yıl 100 öğrenciye girişimcilik ruhunu aşılamaya çalışacak. Başvuru istatistiklerine göre adayların yüzde 39’u kadın, yüzde 61’i erkek öğrencilerden oluşurken, devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilerden gelen başvuruların oranı yüzde 79'u bulmuş. Özel üniversitelerden gelenlerin oranı ise yüzde 21 olmuş ve tüm başvuranlar arasından 50 kişi programa dahil edildi.
Paylaşılan bilgilere göre Girvak Fellow Programı'na en çok başvuru yapan ilk beş üniversite İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi olmuş. Sınıf bazında ise en çok başvuru yüzde 32 katılım oranıyla 2. sınıflardan gelmiş. Şahsen daha çok başvuru yapmasını beklediğim 4. sınıflar ise yüzde 16'lık bir pay almış.
2016 Fellow Programı’na başvuran öğrencilerin yaklaşık yarısı (yüzde 44) da 20-21 yaş aralığından gelirken, programa en fazla başvuru yapan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa olmuş.
Girvak, 'fellow’larını 6 adımdan oluşan bir seçim süreciyle belirlerken, seçilen öğrencileri program kapsamında 12 ay boyunca aylık 500 TL burs ile de destekliyor. Bu sene 36 'fellow'unu mezun eden program hakkında detaylı bilgiyi GirisimcilikVakfi.org adresinde bulabilir, 2016 Fellow Programı’na dair detaylı bilgileri aşağıdaki infografikte görebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap