MenümNette, Türkiye'nin yemek ve restoran arama motoru olmak istiyor

MenümNette, Türkiye'nin yemek ve restoran arama motoru olmak istiyor

Yemek ve yiyecek üzerine sipariş girişimleri büyürken bu dikeyin içerik tarafında da yeni girişimler çıkmaya devam ediyor. Kendini mekan keşif platformu olarak tanımlayan MenumNette.com (Android, iOS) restoranların tüm bilgilerine kolayca ulaşılmasını aracılık ediyor.

MenümNette'nin kuruluşu 7 yıl öncesine kadar gidiyor. 2009 yılında Mustafa Topaloğlu ve ekibi tarafından ilk çalışmaları başlanan MenümNette, 2012 yılında Süleyman Tabak'ı ortaklar arasına katmış. 2015 yılında ise Süleyman Tabak ve Suat Sayın ortaklığıyla kurulan yeni şirket, markayı satın alarak 14 aylık bir çalışmanın ardından yeni kimliğiyle MenümNette'yi bugünkü haline kavuşturmuş.

menumnette-restoran-ara

İki bin 500'den fazla üye restoran

Ortaklardan Süleyman Tabak'ın paylaştığı rakamlara göre şu anda MenümNette'ye kayıtlı 2 bin 500'ün üzerinde üye restoran bulunuyor. Girişimin adından da anlaşılacağı gibi menüler ön planda ve restoranların yüzde 90'ının menüleri sitede yer alıyor. Sitede ayrıca sipariş, rezervasyon ve yol tarifi gibi bilgiler de sunuluyor.

2017 sonuna kadar 10 bin üye restoran sayısına ulaşmak istediklerini söyleyen Süleyman Tabak, 1 milyon mobil uygulama indirme hedefiyle, yemek yeme öncesi kullanıcıların en iyi alışkanlığı olmak istediklerini söylüyor. 2018 sonunda da en az iki ülkeye genişlemek istediklerini ekliyor.

menum-nette

Gelir modeli yıllık üyelik ve tanıtım üzerine

MenümNette, üye restoranlardan herhangi bir komisyon ücreti almıyor. Mekanlar, restoranlar yıllık sabit üyelik paketleriyle platforma dahil oluyor. Ayrıca mekanların site içinde ve dışındaki tanıtımı için ücretli tanıtım seçenekleri sunuluyor.

Açıkçası Türkiye'de ve yurtdışında bu dikeyin boş olmadığı malum. Ancak MenümNette'nin güzel bir yenilenme sürecinden geçtiğini ve içerik sunumuyla kolay kolay geri adım atmayacağını da söyleyebilirim. Tabi rekabetin sürekli ve değişken bir rüzgar olduğunu da her zaman göz önünde bulundurmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.