Enaviga.com tekne kiralamak isteyenlere zengin seçenekler sunuyor

Enaviga.com tekne kiralamak isteyenlere zengin seçenekler sunuyor

Bugüne kadar Webrazzi'de farklı dikeylerdeki pazar yeri girişimlerine yer verdik ama Enaviga.com sanırım şimdiye dek bahsetmediğimiz bir dikeye "kaptanlı ve kaptansız tekne kiralama" dikeyine giriş yaparak diğer girişimlerden ayrılıyor.

Orçun Akça, Francois Helard ve David Irvine tarafından kurulan Enaviga, bu yılın Şubat ayında kurulan ve Eylül ayında genele açılan yeni bir girişim. Kaptanlı ve kaptansız olarak tekne kiralama hizmeti sunan Enaviga, kısa sürede 2 binin üzerinde tekneye platforma çekerken, 2017 yılında tekne kiralamak isteyen 100'den fazla kişiye ulaşarak da bu alandaki potansiyeli somut olarak da tespit etmiş.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Orçun Akça'dan aldığımız bilgilere göre Enaviga, kurucuların 100 bin euro sermayesiyle işe başlamış. Brüksel, İstanbul ve Seattle üçgeninde hizmet veren Enaviga, tekne sahiplerinden kiralama başına yüzde 15 komisyona alarak hizmet veriyor. ABD'de ve Avrupa'da çeşitli rakipleri olduğunu paylaşan Orçun Akça, yeni bir girişim olmalarına rağmen 2018 sonunda Avrupa lideri olmayı hedeflediklerini de aktarıyor.

enaviga-tekne-kirala

Şu anda Enaviga'da Türkiye'nin aralarında olduğu farklı Akdeniz ülkesinden ve ABD'de bir kaç noktadan tekne kiralaması yapmak mümkün. Beş farklı türdeki tekneler özellik ve boyutlarına göre oldukça farklılık gösterebiliyor. Orkun Akça, Türkiye'de Bodrum ve Marmaris'in gözde noktalar olduğunu, yurtdışındaysa Hırvatistan ve Yunanistan sahillerinin ilgi gördüğünü ekliyor.

Açıkçası Enaviga'nın girdiği pazar hakkında bir veriye sahip değilim. Fakat bu gibi dikeylerde uygulanan pazar yeri modelinin başarılı sonuçlar aldığını söyleyebiliriz. Zira benzer girişimler mevcut pazarı bir araya getirirken, yeni müştelerin sektöre kazandırılmasına da aracılık etmiş oluyor. Keza Enaviga'nın pazara küresel perspektiften bakması da büyüme konusunda bir avantaj.

Önümüz kış ama olur da tekne turu düşünürseniz Enaviga.com'a göz atmadan geçmeyin derim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.