ReklamStore verilerine göre Türkiye'de internetin asıl gündemi spor [İnfografik]

ReklamStore verilerine göre Türkiye'de internetin asıl gündemi spor [İnfografik]

Veri odaklı performans reklamcılığı‘ şirketi ReklamStore, Veri Yönetimi Platformu (Data Management Platform - DMP) üzerinden Türkiye'deki internet kullanıcılarının davranışlarını analiz eden bir infografik hazırladı.

ReklamStore'un sahip olduğu geniş veri havuzunu düşünecek olursak; infografikte yer alan istatistiklerin önemli bir fikir verdiğini de söyleyebiliriz. İnfografiğe bakacak olursak en çok öne çıkan başlıklardan birisi ise, içinde bulunduğumuz gündeme rağmen Türkiye'nin 'asıl gündeminin' spor olması.

ReklamStore DMP'sinin veri havuzunda yer alan ve haber kategorisinde bulunan web sitelerinin/veri ortaklarının 01.01.2016 ve 01.07.2016 arasındaki tekil ziyaretçi istatistiklerine göre; gündemin yüzde 44'ü spor, yüzde 29'u siyaset/genel gündem, yüzde 16'sı magazin ve yüzde 11'i de ekonomiden oluşuyor.

Ürün inceleme ve karşılaştırma içerikleri, mobil oyunlarla mobil uygulamaların kıyaslaması ve çok çeşitli e-ticaret alışkanlıkları istatistiklerini hemen aşağıdaki infografik üzerinde bulabilirsiniz.

DMP'lerle daha programatik reklamcılık

Son olarak DMP'ler hakkında biraz konuşmak gerekirse; Programatik Reklamcılık için en önemli dayanak noktası olarak rahatlıkla veriyi gösterebiliriz. Örneğin ReklamStore'un DMP'siyle Appnexus, Adform ve DBM gibi programatik satın alma platformlarını kullanabilir, satın alma işleminizi kendi platformunuz üzerinden yapıyorken ReklamStore DMP'sini veri havuzu olarak konumlandırabilirsiniz.

DMP'ler de temel olarak yayıncılardan ve özel veri sağlayıcılardan alınan, anonim ve izinli verilerden besleniyor. Bu verilerin formatı ise tahmin edebileceğiniz gibi cookie'ler. :) Özetle DMP'ler yardımıyla programatik satın almalarınızı daha doğru ve özel segmentlere yapabilmeniz mümkün.

reklamstore-dmp-infografik-2016

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.