E-ticaret odaklı dağıtım servisi Pit Start, 200 bin teslimatı geçti

E-ticaret odaklı dağıtım servisi Pit Start, 200 bin teslimatı geçti

Geleneksel kargo ve dağıtım servislerinin e-ticaretin gittikçe hızlanan dağıtım anlayışına uyum sağlaması zor. Aynı gün teslimat başta olmak üzere mobil müşteriyi hedefleyen tekliflerin yaygınlaşması dinamik bir teslimat anlayışını gerektiriyor. Bu yaklaşımla 16 yıllık sektör deneyimini e-ticaret odağından yeniden ele alan Pit Start, Türkiye'deki ikinci yılında 19 e-perakende şirketine ait 200 bin teslimat gerçekleştirdiğini paylaşıyor.

Nisan 2014'te faaliyete başlayan Pit Start, Deniz Cem Altaca ve Ferhat Özkurt'un ortak girişimi. İnternet alışveriş teslimatlarında 24 saat boyunca kesintisiz hizmet sunma iddiasındaki girişim, e-perakendecilerin gönderilerini istedikleri saatlerde depolarından teslim alarak hasar vermeden, 4-6 saat içinde aynı gün müşterilere iletiyor. Pit Start’ın dinamik bir teslimat hizmeti sunmasında öncelikle gerçek zamanlı izleme sistemiyle, sahadaki kuryelerle sürekli iletişim içinde olması var.

Kuryelerin gönderileri hangi noktadan alıp nereye götüreceklerini mobil uygulaması aracılığıyla ileten Pit Start'ın kuryeleri İstanbul trafiğine uyumlu olacak şekilde farklı ulaşım araçlarını kullanıyor. Girişim, filosunun yüzde 2 ağır ticari araçlar, yüzde 8 hafif ticari araçlar, yüzde 80 motosiklet, yüzde 2 bisikletli ve yüzde 3 yayalardan oluştuğunu söylüyor. Bu çeşitlilik firmanın buzdolabıdan küpeye farklı ağırlık ve pahadaki ürünleri teslim edebilmesini sağlıyor. Pit Start, dağıtım sürecinin e-perakendeci ve dağıtımın yapıldığı müşterileri tarafından da izlenmesini sağlıyor. Bununla birlikte Pit Start'ın İstanbul'un farklı noktalarındaki dağıtım ve toplama noktaları aynı gün teslimat hizmeti yapmasını kolaylaştırıyor.

Bugün 19 e-perakendeci ile çalıştığını belirten Pit Start müşterileri arasında Çiçek Sepeti, Evidea, Buldum Buldum, Webrazzi Store, İpekyol, Modanisa, Morhipo ve E-bebek gibi e-ticaret mağazalarını sıralıyor. Bir günde 288 saniyede bir yeni teslimat gönderebildiğini belirten Pit Start, Türkiye'nin en büyük internet teslimatçısı haline gelmeyi hedefliyor. B2B çalışan benzer girişimlerin yaygınlaşması Türkiye'de e-ticaret pazarına girişin önündeki bariyeri aşağı çekiyor ve pazarın büyümesine de yardımcı oluyor.

Webrazzi Summit 2016'da Startup Lounge girişimlerinden biri olan Pit Start ile yaptığımız röportajı da aşağıda görebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.