Markalar Instagram Stories'in yeni özelliklerini kullanmaya başladı

Markalar Instagram Stories'in yeni özelliklerini kullanmaya başladı

Instagram geçtiğimiz Ağustos'ta kullanıma sunduğu Snapchat benzeri özelliği Instagram Stories'in gördüğü ilgiden memnun. Kullanıcıların hikaye içeriklerini zenginleştirebilecekleri yenilikleri dün tanıtan şirket, markalar için de kullanışlı özellikleri devreye almış oldu.

Yeniliklerden ilki, Instagram'ın son kullanıcıların yaygınlıkla kullandığı Boomerang uygulamasını doğrudan Stories'e eklemesi. Bu sayede kullanıcıların hikaye oluştururken Instagram uygulamasından ayrılmadan Boomerang videoları çekmeleri mümkün hale geldi. Bunun için Instagram Stories'inizi oluştururken kamera ikonunu sağa kaydırarak Boomerang'ı seçmeniz yeterli.

boomerang-instagram

Instagram Stories'e gelen bir diğer yenilik ise mentions. Oluşturduğunuz hikayede görünen arkadaşlarınızı, bu sayede etiketlemenizi sağlayan özelliği kullanmak için hikayeyi yayınlamadan önce ilgili kişinin kullanıcı adını @sembolüyle hikayede görünür hale getiriyorsunuz. Eğer mention'lanan kişi sizseniz, Instagram size Direct mesaj bölümünden bildirim gönderiyor.

instagram-mentions

Mentions son kullanıcılar kadar markaların da ilgisini çeken bir özellik. İlk örneklerinden birini paylaşan Starbucks, küresel Instagram hesabından yayınladığı Stories'de müşterilerinin hesaplarını mention'layarak, ilettikleri fotoğrafları paylaşıyor.

starbucks-stories

Mentions'ın markalar kadar yayıncılar için de kullanışlı bir özellik. National Geographic, Instagram hesabından yayınladığı kısa doğa belgeseli temalı hikayede muhabirinin adını mention'layarak, ilgili seyircileri kişinin hesabına yönlendiriyor. Benzer bir uygulama GoPro hesabından yapılan paylaşımlarda da görülebiliyor.

natgeo-stories

Instagram'ın özellikle markalar için en önemli yeniliği ise Stories'e dış bağlantı eklemeyi mümkün hale getirmesi. Instagram Stories'e "Diğerlerini gör" bağlantısını ekleyen Instagram, markaların kısa hikayelerinin artık doğrudan sayfalarına yönlendirmesini sağlıyor. Bloglar, yayınlar ya da moda markaları Stories üzerinden yaptıkları tanıtımlarla resmi sayfalarına trafik çekebiliyorlar. Bu, Instagram Stories'in gelir sağlama potansiyeli açısından önemli bir adım.

morhipo

Instagram Stories'in bağlantı ekleme özelliğini Türkiye'de ilk ekleyen markalardan biri Morhipo oldu. Morhipo Instagram hesabından paylaştığı Stories'de kullanıcıları ilgili ürünlerin e-ticaret sayfasına yönlendiriyor. Başka örnekler varsa yorumlarda paylaşırsanız yazıya ekleyelim :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.