Tesla'nın patronu Elon Musk Avrupa kıtasında da Gigafactory kuracaklarını açıkladı

Tesla'nın patronu Elon Musk Avrupa kıtasında da Gigafactory kuracaklarını açıkladı

GigafactoryTesla'nın patronu Elon Musk, yaptığı bir açıklamada Tesla'nın Avrupa kıtasında bir üretim fabrikası kurma kararı aldığını açıkladı. Tesla ilk büyük fabrikasını Gigafactory adıyla Nevada'da açmıştı. "Gigafactory 2" adını alması beklenen fabrikanın ise Avrupa'nın ana üretim merkezi olması bekleniyor.

Tesla'nın CEO'su, Tesla fabrikasının kurulacağı Avrupa ülkesini telafuz etmezken, Avrupa'daki Gigafactory'nin hangi ülkeye kurulacağına önümüzdeki yıl içinde karar vereceklerini açıkladı.

Bu anlamda Avrupa ülkelerine mesaj veren ve teşvikler için göz kırpan Tesla'nın, fabrika kuracağı ülkenin ekonomisine ve istihdamına ciddi katkı sağlayacağı sanılıyor. Bu durum Tesla'nın Avrupa fiyatlarını aşağı çekerken, ilgili fabrika Avrupa'daki tüm Tesla ihtiyacını karşılayacak. Elon Musk, uzun vadede Avrupa için bir fabrika kuracaklarını, hatta ikinci ve üçüncü fabrikalar için de girişimde bulunabileceklerinin altını çizdi.

Tesla son olarak Alman mühendislik şirketi Grohmann'ı satın almıştı. Almanya'da ciddi rakipleri bulunan Tesla'ya bu anlamda Alman hükümeti mi kucak açacak, yoksa ABD merkezli Tesla'ya bir başka Avrupa ülkesi mi kur yapacak bu gibi detaylar henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.