Türkiye'den girişimlerin küresel çapta ölçeklenmesine odaklanan ScaleX faaliyete başlıyor

Türkiye'den milyar dolarlık girişim, unicorn, çıkıp çıkmayacağı sorusunu, Türkiye'den küresel ölçekte bir girişimin neden çıkmadığı şeklinde de sorabiliriz pekala.
Türkiye'den girişimlerin küresel çapta ölçeklenmesine odaklanan ScaleX faaliyete başlıyor

Türkiye'den milyar dolarlık girişim, unicorn, çıkıp çıkmayacağı sorusunu, Türkiye'den küresel ölçekte bir girişimin neden çıkmadığı şeklinde de sorabiliriz pekala. Soruyu bu yönüyle ele alan yeni bir oluşum ScaleX, "Silikon Vadisi'ndeki girişimlerin sırrı işe başlamak değil ölçeklenmek" sloganıyla yola çıkıyor.

ScaleX, Türkiye'deki büyüme aşamasındaki teknoloji girişimlerinin yurtdışına açılması ve ölçeklenmesi için kurulan bir platform. Yakın zamana kadar 212'de VC olarak görev yapan Dilek Dayınlarlı'nın öncülüğünde kurulan platform,  Stanford Üniversitesi, Silicon Valley Bank gibi önemli destekçilere sahip. Salesforce'un ilk yatırımcısından, küresel girişim hızlandırma programı Techstars ortağına uluslararası çapta isimler platformda mentorler olarak yer alıyorlar.

ScaleX, tipik girişim destek programlarından küresel ölçeklenme odağıyla belirgin bir biçimde ayrışıyor. Mentorlerse programa katılmaya hak kazanan girişimlere sağlanan desteklerin bir yönü. Bununla birlikte uluslararası açılımın olmazsa olmazı çerçeveler, araçlar, fon ve hedef pazarlarda keşif turları ScaleX bünyesindeki girişimlere sağlanıyor.

1478496810_wkerr_harvard
Prof. William Kerr

Harvard Profesörü William Kerr, ünlü girişim workshop'unu ScaleX ile İstanbul’da veriyor

Türkiye'de yavaş ve emin adımlarla kalkışa geçen ScaleX, ilk etapta, katılımı oldukça kısıtlı tutuyor. 20 Kasım'da From Local to Global konseptiyle başlayacak olan ScaleX Days etkinliğiyle bu platforma başvurma kapasitesi olan teknoloji şirketlerini ilk kez bir araya getiriyor. 20 Kasım'da Harvard Business School'un tanınan profesörlerinden William Kerr'i ağırlayacak olan platform, "Launching Global Ventures" üzerine workshop yapıyor. Etkinikte Monitise'a satılan Pozitron, Insider ve Yemeksepeti gibi Türkiye ve yurt dışında ölçeklenme başarısıyla dikkat çeken girişimler inceleniyor, kurucularının katılımıyla.

Türkiye’den dünyaya açılmak ve doğru sermaye yatırımı ile büyümek isteyen girişimcileri, tecrübeli girişim sermayeleri, dünyaca ünlü profesörler ve başarılı girişimcilerle buluşturma misyonuyla yola çıkan ScaleX’in etkinliklere devam edeceğini belirten Dayınlarlı,  “İster İstanbul’da ister dünyanın herhangi başka bir yerinde olsunlar, girişimcilerin dünyayı değiştirebileceğine inanıyorum. Bu ekosistemin bir parçası olan ve şirketini büyütmek ve dünyaya açmak isteyen girişimciler katılmak için başvurabilir” diyor. ScaleX'e katılım için websitesinden online başvuru yapmanız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.