Müzik akışı platformu Electric Jukebox, sonunda çıkıyor

Müzik akışı platformu Electric Jukebox, sonunda çıkıyor

Sadece televizyon üzerinden müzik dinlemeyi sağlayan ve üyelik gerektirmeyen müzik platformu Electric Jukebox, sonunda resmi olarak çıkışa hazırlanıyor. 2015 yılının Ekim ayında bir basın toplantısı sırasında duyurulan Electric Jukebox, aradan geçen bir sene sonunda gecikmeli de olsa, bu gece itibari ile Amazon, Argos ve Selfridges üzerinden satışa sunulacak.

electric jukebox

Müziğe belki de bir Spotify ya da Apple Music üzerinde hesaba sahip olacak kadar ilgi duymayan ancak yine de kendini dinleyici olarak gören kullanıcıların hedefinde olması beklenen Electric Jukebox, iki farklı parçadan oluşan bir alet şeklinde geliyor. Bunlardan ilki televizyonun HDMI çıkışına takılacak bir aparat ve diğeri de sesle kontrol özelliğine sahip kumanda. Televizyonunuza bağladıktan sonra Wi-fi üzerinden 29 milyona yakın parçayı dinleyebilirsiniz. Anlaşma dahilinde Universal Music Group, Sony Music Entertainment, ,Warner Music Group, Merlin, PIAS ve InGrooves gibi şirketler bulunuyor.

Electric Jukebox haliyle her yerde müzik dinleme özgürlüğü tanımıyor. Kullanıcıların platformla birlikte müzik dinleyebilecekleri tek yer içerisinde televizyon olan bir oda. Electric Jukebox’ın arkasındaki şirket Magic Works CEO’su Rob Lewis, kullanıcı kitlesi ile ilgili beklentisini açıkladı: “Spotify kullanıcısının peşinde değiliz. Herhangi bir müzik akışı servisine aboneliği olmayan yüzde 90’lık kesimin peşindeyiz. Yaş ortalamaları diğer kullanıcılara göre daha yüksek olabilir, gerekli erişime sahip olmayabilir ya da çok da teknoloji meraklısı olmayabilirler. Aslına bakılırsa toplumun büyük bir kesiminin kullandığı tek elektronik alet odalarındaki televizyon. Electric Jukebox ile onlara sadece televizyonlarına gerek duyarak kullanabilecekleri bir platform sunuyoruz.”

Şimdilik sadece İngiltere pazarında görücüye çıkacak olan cihaz, önümüzdeki aylarda tüm dünyaya açılma yolunda adımlar atmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.