Facebook iş ilanı yayınlama özelliğini test ediyor

Facebook iş ilanı yayınlama özelliğini test ediyor

Facebook direkt olarak LinkedIn'i hedef alan iş ilanı özelliğini devreye almaya hazırlanıyor. Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilen özellik yakın zamanda başlatılabilir.

Facebook'un şirket sayfalarına dahil edeceği 'İşler (İş İlanları)' sekmesi şirketlerin iş ilanlarını tıpkı Linkedin'de olduğu gibi yayınlayabilmesini sağlayacak. Facebook kullanıcıları da iş ilanlarına Facebook profilleriyle başvurabilecek ve bu başvurular mesaj olarak şirketlere ulaştırılacak.

Facebook'un yaklaşık 1,8 milyar, LinkedIn'in ise 467  milyon kullanıcısı bulunuyor. Bu da Facebook'un potansiyel gücü hakkında yeterince büyük bir kitleye sahip olduğunu pekala gösteriyor. Üstelik Facebook kullanıcılarının çok iyi demografik bilgilerine sahip ve kullanıcıları oldukça iyi sınıflandırabiliyor.

Elbette Facebook kullanıcılarının profesyonel yeteneklerine çok fazla eğilmiyor ancak yine test aşamasında olan Profil Etiketleri özelliği de bu boşluğu dolduracak nitelikte. Zira bu özellik LinkedIn'in profil onaylama (endorsements) özelliğinin neredeyse birebir aynısı.

facebook-profil

Facebook'un iş ilanı özelliğini nasıl bir ücretlendirmeyle devreye alacağı bilinmiyor ancak devreye alındığında şirketler tarafından sıkça kullanılması işten bile değil. LinkedIn'in yani Microsoft'un bu önemli gelir kanalında Facebook'tan darbe alıp almayacağını ise önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz. Keza iş ilanı yayınlayan küçüklü büyüklü tüm girişimlerin bu yenilikten etkileneceğini de söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.