Samsung, Siri rakibi yapay zeka asistanını Galaxy S8 ile piyasaya sunacak

Samsung, Siri rakibi yapay zeka asistanını Galaxy S8 ile piyasaya sunacak

Skandalın etkisi geçti mi bilinmez Samsung, patlayan telefonlar ve çamaşır makinelerini gündemini değiştirmek istiyor. Mağdur ve sadık müşterilerinin merakla beklediği yeni nesil telefonlarıyla ilgili haberler vermeye devam eden şirket, Yapay Zeka alanındaki becerilerini sergilemeye başlayacak.

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre, Samsung Galaxy S serisinin önümüzdeki yıl tanıtılacak olan S8 modelinde yapay zeka asistanı hazır bulunacak. Haberde yapay zeka asistanının S8 Edge'in kavisli kenarında bulunacak bir butonla aktive edileceği detayına yer veriliyor ancak özelliğin son halini henüz alıp almadığının net olmadığı da belirtiliyor. Ancak Samsung'un geçtiğimiz ay Siri'nin yapımcısı tarafından geliştirilen ve yeni nesil Siri olarak anılan yapay zeka asistanı Viv'i satın aldığı düşünüldüğünde, özelliğin yeni nesil telefon ve mobil cihazlara geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Halihazırda  Reuters'a konuşan farklı kaynaklar bu gelişmeyi de doğruluyorlar. Samsung'un Viv'i, tüm mobil cihazlarına getirmeyi planladığı ve geliştiricilere açık bir ekosistem tasarladığı da zaten bir sır değil.

İlginç bir not, Samsung'un her yıl düzenli olarak Şubat'ta düzenlenen MWC'te tanıttığı yeni Galaxy S telefonlarının gelişinin 2017'de ertelenebileceği. WSJ'ye göre Samsung yeni Galaxy S8'in tanıtımını Nisan ayına kadar geciktirebilir. Bunda elbette Galaxy Note 7 serisinde yaşanan skandalın tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.