Blippar, şimdi de BlippBuilder API'si ile geliştiricileri yanına çekmek istiyor

Blippar, şimdi de BlippBuilder API'si ile geliştiricileri yanına çekmek istiyor

Artırılmış gerçeklik dikeyinin popüler uygulaması Blippar, şimdi de BlippBuilder ile geliştiricilerin kendi yeteneklerini konuşturmasını istiyor.

Yapılan açıklamaya göre Blippar, Bilgisayarlı Görü (Computer Vision) API'sini genel kullanıma açtı ve geliştiricilerin kendi artırılmış gerçeklik uygulamalarını geliştirmelerine imkan tanıyacak. Yazılımcılara çeşitli araçlar sunan şirket bu adımla hem kendi platformunu güçlendirmeyi hem de artırılmış gerçeklik dikeyini zenginleştirmeyi hedefliyor.

Fiziksel ve sayısal dünya arasındaki sınırları kaldırmak isteyen Blippar, bildiğiniz bu dikeyi ticarileştirme konusunda oldukça önemli adımlar atmış ve fiziksel nesneler için arama motorunu da tanıtmış, işi birinin üzerinde gördüğünüz kıyafeti satın almaya kadar vardırmıştı. Bu yılın başında 54 milyon dolarlık yatırıma imza atan Blippar, şimdi de yeni atılımını geliştiriciler üzerinden sağlamayı hedefliyor.

BlippBuilder Augmented Reality Suite adıyla paylaşılan uygulama programlama arayüzü sadece geliştiricilere de hitap etmiyor. Programlama bilmeyen kişiler de sürükle-bırak yoluyla kendi artırılmış gerçeklik çözümlerini geliştirebiliyor. Bu da programlama bilmeyen pazarlamacıların ve tasarımcıların üretime katılabilmesi anlamına geliyor.

Son olarak BlippBuilder'ın bağımsız geliştiriciler için ücretsiz ancak ticari kullanımlar için lisans başına ücret alınan bir yenilik olduğunu da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.