BMW son 3 yılda 100 bin elektrikli otomobil satmayı başardı

BMW son 3 yılda 100 bin elektrikli otomobil satmayı başardı

Alman otomotiv devi BMW, Kasım 2013'de ortaya çıkarttığı elektrikli otomobillerden oluşan BMW i ailesi ile önemli bir başarı elde etti. BMW grubunun elektrikli otomobillere olan inancı ve geleceğe bakışını şekillendirdiği BMW i ailesi, hem elektrikli olması hem de teknolojik duruşuyla BMW'ye yakışır başarıyı elde ettiğini söyleyebiliriz. Üstelik elektrikli otomobil çağının henüz en başında olduğunu düşündüğümüzde de BMW'nin bu erken dönem yatırımlarının Tesla gibi güçlü rakiplerden geri kalmamasını sağlayacak çok önemli hamleler olduğunu söylememiz gerekiyor.

BMW grubu, bugüne dek 100 bin adet sattığını açıkladı BMW i ailesinin otomobilleri BMW i3 ve BMW i8. i3 modeli tamamen elektrikli bir model iken, satışların büyük kısmı da BMW i3 ile gerçekleştirilmiş. Toplam satışın yüzde 60'lık kısmını, yani 60 bin adedini BMW i3'ler oluşturuyor. BMW'nin spor modeli BMW i8 ise hibrit bir model, yani hem elektrikle hem de benzinle çalışıyor. Kalan 40 bin adetlik satış rakamı ise BMW'nin elektrikli spor otomobili i8'e ait.

BMW, elektrikli otomobiller konusunda da haritasını çizmiş durumda. Önümüzdeki yıl yani 2017 yılında MINI Countryman, 2018 yılında ise BMW i8'in üstü açılabilir bir roadster versiyonu hibrit modeller olarak piyasada olacak. 2019 yılında ise BMW grubu tamamen elektrikli olarak çalışan bir MINI modeli üretmesi, 2020 yılında ise BMW X3 modelini yine tamamen elektrikli olarak piyasaya sunmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.