Microsoft, 300 çalışanı için WeWork'ten paylaşımlı ofis paketi satın aldı

Microsoft, 300 çalışanı için WeWork'ten paylaşımlı ofis paketi satın aldı

Değeri 16,9 milyar doları bulan WeWork, Microsoft ile oldukça önemli bir anlaşmaya daha imza attı. Paylaşımlı ofis alanları sunan girişim, Microsoft'un NewYork'taki çalışanlarının yüzde 30'una ev sahipliği yapacak.

Sabit bir ofisten çalışma geleneğinin artık kırılmaya başladığı malum ve Microsoft da köşeli kurumsal sınırlarından kurtularak bu eğilime ayak uydurmaya çalışıyor. Paylaşılan bilgilere göre Microsoft'un finansal satış bölümünde çalışan 300 çalışan artık WeWork ofislerinde çalışabilecek.

Microsoft söz konusu 300 çalışan için sade ve esnek bir paket tercih etmiş ve şirket yöneticileri bu açılımdan gururla söz ediyor. Üstelik Bbnun tek sebebi çalışanlarına ofis esnekliği sunmak değil. Microsoft, WeWork ortamında çalışarak girişimlere de daha yakın olacağını ve bundan keyif aldığını söylüyor.

Sabit ofis dışında çalışma deneyiminin Microsoft için bir ilk olmadığını söylemekte fayda var. Daha önce de Atlanta'daki WeWork şubelerinde 40 çalışanı için özel ofis anlaşması yapmıştı. Ancak yeni anlaşmayla bu çalışanlar WeWork'ün Philadelphia ve Portland ofislerine taşınacağı belirtiliyor.

Diğer yandan WeWork'un daha önce Microsoft ile Office 365 üzerinden ortak iş anlaşması yaptığını ve GE, Airbnb, Spotify ve Salesforce gibi yine önemli şirketlerle çalıştığını da eklemeden geçmeyelim. Bakalım ülkemizde bu konuda ciddi adımlar atan bir şirketle karşılaşacak mıyız...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.