Verso, TV ekranında dünya liderlerinin görünürlüğünü gerçek zamanlı olarak ölçüyor

Verso, TV ekranında dünya liderlerinin görünürlüğünü gerçek zamanlı olarak ölçüyor

Verso adlı bir Rus girişimi, geliştirdiği teknoloji sayesinde dünya liderlerinin görünürlüğünün ne kadar yüksek olduğunu gerçek zamanlı olarak televizyon ekranlarından ölçebiliyor. Rus geliştiricilerin ürünü olan yazılım sayesinde yapay zeka, televizyon ekranındaki dünya liderlerinin yüzlerini otomatik olarak tanıyarak gerçek zamanlı olarak ne kadar televizyon ekranına çıktıklarını ölçümlüyor.

Moscow State University'de geliştirilen bu yüz tanıma teknolojisi ve algoritma sayesinde dünya liderlerinin yüzleri bulanık bile olsa teknoloji tarafından algılanabiliyor.  Russian Ventures tarafından MediaMetrics yardımıyla ve Tevian'ın desteği ile yürütülen proje şu sıralar tüm dünyanın gündemine sıçramayı başaran ABD'deki başkanlık seçimlerini de mercek altına almış.

abd-baskanlik

Donald Trump ile Hillary Clinton arasındaki geçen mücadeleyi gerçek zamanlı olarak yansıtan Verto, hangi liderin TV yayınlarında daha çok gözüktüğünü ölçüyor. ABD'de başkanlık koltuğunu boşaltmak için gün sayan Barack Obama listenin en tepesinde yer alırken, ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da canlı yayınlanan listede sıklıkla oldukça üst sıralarda görebilyoruz.

Bugüne dek 100 bin dolarlık bir yatırım alan Verso, gelecek dönemde de yatırım almayı hedeflediğini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.