Steam'den oyun geliştiricilere ekran görüntüsü ayarı

Steam'den oyun geliştiricilere ekran görüntüsü ayarı

Valve, Steam platformu üzerinden oyunlarını satan geliştiricelere özel hazırladığı rehber ve kural setinde bazı güncellemelere gitti. Buna göre Steam yapımcılardan konsept görseller yerine artık oyun içi ekran görüntülerini kullanmasını istiyor. Böylece oyun yapımcılarının özel grafikler ve fotoğraflar sayesinde oyunları satmaları engellenecek. Oyuncularsa bu sayede oyunu satın aldıklarında nasıl bir arayüz ve ne tarzda grafiklerle karşılaşacaklarını biliyor olacak.

Steam'in bu adımı atmaktaki bir diğer amacı, bazen oldukça cimri davranabildiği geri iade politikasında elini rahatlatmak. Her ne kadar ilk başlarda müşteri memnuniyeti vaat ederek geri iade yapıyor olsa da uzun vadede süreç aynı işlemiyor. Birkaç geri iadeden sonra işleri oyuncular aleyhine zorlaştıran geri iade politikası sürekli satın alma yapan ve bu tarz mağduriyetleri olan sıkı oyuncular tarafından eleştiriliyor. Bununla birlikte işin bu tarafında karşınızda bir insan yok ve tüm iade talepleri sistem üzerinden işleniyor.

Terzi ilk kendi söküğünü dikti

Güncelleme sonrasında Steam'in sahibi Valve tarafından geliştirilen Dota 2'nin sayfası da hemen güncellendi ve artık her bir ekran görüntüsü oyun içi öğelerden oluşuyor. Bu arada Steam'e gelecek görsel arayüz güncellemesinin de birkaç hafta içinde herkesin kullanıma açılacağı, oyunların sadece oyun içi ekranlarına yer verilmesi talebinin aynı zamanda bu yeni güncellemeyle de bağıntılı olabileceğini son olarak belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.