140 milyon dolar yatırım alan Postmates 2017'de kârlılığı yakalamak istiyor

140 milyon dolar yatırım alan Postmates 2017'de kârlılığı yakalamak istiyor

Yeni nesil dağıtım servisi olarak da tanımladığımız Postmates, 140 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Postmates'in yatırım sonrası değerlemesi 600 milyon dolar oldu.

ABD'nin son dönemde dikkat çeken girişimlerinden biri olan Postmates, kendi taşıyıcı ağıyla kapıya servis yapmayan herhangi bir yerden sizin için alışveriş yapan bir girişim. Yani servis elemanı olmayan bir restoran veya bir marketten aldığınız siparişi Postmates'e küçük bir ücret ödeyerek kapınıza isteyebiliyorsunuz. Postmates, ürünün fiyatını size aynen yansıtıyor ve sadece taşıma ücretini yansıtıyor.

Günün her saatinde hizmet veren Postmates, kuryelere saatlik 25 dolar gibi bir kazanç fırsatı sunuyor. Postmates, Nisan ayında Plus Unlimited adlı hizmetiyle aylık sabit bir ödemeyle sınırlı ama geniş kapsamlı bir özelliği de devreye almıştı.

Postmates CEO'su Bastian Lehmann, çok hızlı büyüdüklerini ancak yatırım bulma konusunda zor bir dönem geçirdiklerini söylüyor. Özellikle de talebe dönük işlerde yatırımların azaldığı bir dönemden geçildiğini hatırlatıyor. Bu noktada ABD'de yeni 'dotcom balonu' tartışmalarının da başladığını ve geçtiğimiz aylarda teslimat işi yapan girişimlerin gerçekten milyar dolarlık girişim olup olamayacağının tartışıldığını söylemeden geçmeyeyim. Zira hem bu girişimlerin bazıları kepenk indirmek durumunda kalmıştı.

Paylaşılan bilgilere göre 6000 mağaza sahibi uygulama içinde daha iyi bir konumlandırma için para öderken, Apple ve Starbucks gibi dev markalar da Postmates API'sini kendi sipariş platformlarına entegre etmek için ödeme yapmış.

Halen kârlı bir girişim değil

Kar marjını düşürmeden hızlı bir büyüme sağladığını paylaşan Postmates, ayda 1,5 milyon sipariş teslim edecek kadar büyümüş ancak halen kârlı bir girişim değil ve en erken önümüzdeki yıl kârlılığı yakalamayı bekliyor.

Founders Fund öncülüğündeki yeni yatırım Postmates'in yeni pazarlarda büyümesini sağlayacak ve elbette Uber Eats, DoorDash, Amazon Prime ve GrubHub gibi rakiplerle mücadelesinde girişime güç katacak. Postmates'in 2018'den önce de borsaya açılmayı planlamadığını da eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.