Eski Googler'ın "AR için YouTube" girişimi Metaverse 2 milyon dolar yatırım aldı

Eski Googler'ın

Sokaklarda Pokémon avlamayı bırakmış olabilirsiniz ancak ardındaki teknoloji, Artırılmış Gerçeklik'in (AR) gerçek potansiyeli bazılarına göre hala tam olarak keşfedilmedi. AR ile yapılabilecekleri, yalnızca insanların yaratıcılığına bırakmak isteyen yeni bir girişim Metaverse, yatırımcıları da AR'ın potansiyeline ikna etmiş görünüyor. Aralarında Disney eski CEO'su Michael Eisner, MySpace eski CEO'su Mike Jones ve LeWeb kurucusu Loic Le Meur'un olduğu 23 melek yatırımcıdan 2 milyon dolar yatırım alan Metaverse, dileyen herkesin AR uygulama ve oyunları geliştirmesini sağlıyor.

İnterkatif deneyimlerin YouTube'u 

Metaverse, Google'da geçtiğimiz Eylül'e kadar Grup Ürün Müdürü; ondan önce MySpace Music'te CTO olarak çalışan Dmitry Shapiro'nun girişimi. Girişimin kurucu ortağı ve CEO'su olan Shapiro, Metaverse'in lansmanıyla birlikte yaptığı Medium paylaşımında, videolar için YouTube öncesi ve sonrası dönemini örnek gösteriyor. Kullanıcıların kendi videolarını üretip yayınlamasını sağlayarak YouTube'un bu alanı demokratikleştirmesine benzer şekilde Metaverse'in herkesin dilediği AR uygulamasını geliştirmesini ve paylaşmasının önünü açacağını belirtiyor. Metaverse için interaktif deneyimlerin YouTube'u tanımını kullanıyor Shapiro.

Kod yazmadan AR uygulamaları geliştirmek

Metaverse artırılmış deneyimler kurgulayıp, bunları fiziksel dünyada, istediğiniz noktalara yerleştirmenizi sağlayan araçlar sunan bir platform. Platformun erişilebilirlik iddiası kod yazmayı bilmeyenleri kapsayacak kadar geniş ancak geliştiricilerin daha komplike deneyimler tasarlaması da mümkün. Metaverse'in ilk sürümünde yer alanlar arasında ilk sırada, kullanıcıların akıllı telefonlarından, oluşturulan AR uygulama ve oyunlarıyla etkileşime geçmesini sağlayan Metaverse mobil uygulaması var. Bununla birlikte interaktif deneyim ve boyutlar tasarlamanızı sağlayan Meta Studio, Interactive Development Environment (IDE) ve Meta API sunuluyor kullanıcılara.

Pokémon Go çılgınlığı AR'ın dünya çapında yaratabileceği hareketliliği ortaya koydu ancak bu etkinin ne kadar kısa sürede geçebileceğini gördüğümüzü de not etmemiz gerekiyor. Ancak AR'ın popülerleştiğini görmek için kitlelerin yeniden bir anda sokağa dökülmesini görmeyi beklememek gerekiyor. İçerik üretme işini kullanıcıya bırakmak, popülerleşmesi istenen tüm platformlar için en akıllıca yol. Metaverse, bu açıdan iyi iş çıkarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.