Toyota, kişiden kişiye araç kiralama uygulaması Getaround'a stratejik yatırım yaptı

Toyota, kişiden kişiye araç kiralama uygulaması Getaround'a stratejik yatırım yaptı

Apple & Didi Chuxing ve General Motors & Lyft yatırımlarından sonra şimdi de Toyota şehir içi taşımacılık dikeyine yatırım yaptı. Japon üretici kişiden kişiye araç kiralama uygulaması Getaround.com'a stratejik yatırım yaptığını açıkladı.

Sanfrancisco merkezli bir Getaround, araç sahiplerinin boşta duran araçlarından para kazanmasını sağlarken araç ihtiyacı olanlara da çevresindeki en yakın aracı kolayca kullanabilme olanağı sunuyor. Araç kiralama uygulama üzerinden yapılıyor ve kiralayan kişi araç sahibiyle görüşmeye gerek kalmadan akıllı telefonuyla aracı açıp kullanabiliyor.

Toyota'nın yatırımı Getaround'un yeni üst sınıf araçlarla kiralanabilir araç sayısını artırmasını sağlayacak. Ocak 2017'den itibaren de Toyota, finansal hizmet tarafında Getaround kazanç havuzu üzerinden ödeme alabilecek. Benzer bir ortaklık General Lyft arasında yapılmıştı ki General Motors işi sürücüsüz araç çağırmaya kadar götürmek istiyor. Keza Tesla'nın da Tesla Network ile Tesla araçlarının kiralanabilir olmasını hedefliyor.

Şehir içi taşımacılık çözümlerinin en önemli oyuncusu elbette Uber ve bu alandaki tüm işbirliklerinin hedefinde olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Getaround 2012'de TechCrunch NY Disrupt Battlefield kazananı ve yılın dikkat çeken girişimlerinden biri olmuştu. Türkiye'de de Garajyeri'nin benzer bir hizmet sunduğunu da bilmeyenler için paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.