500 Istanbul ve KWORKS, Kolay İK'ya yatırım yaptı

500 Istanbul ve KWORKS, Kolay İK'ya yatırım yaptı

SaaS modeline sahip olan bulut tabanlı insan kaynakları ve personel yönetimi aracı Kolay İK, yatırımcıları arasına 500 Istanbul ve KWORKS'ü de ekledi.

Girişimin, daha önce sizlerle paylaştığımız ikinci tur yatırımına bir 'devam yatırımı' olarak değerlendirebileceğimiz turda; yine 6 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı.

500 Startups'ın Türkiye ayağı 500 Istanbul ve Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS'ün yatırım miktarları açıklanmazken her iki yatırımın da melek yatırım seviyesinde (50 bin dolar civarında) olduğunu tahmin ediyoruz.

Böylelikle ikinci turda toplam 450 bin dolar yatırıma ulaşan Kolay İK'nın yatırımcıları arasında Melih Ödemiş liderliğinde GBA üyeleri Ahmet Faralyalı, Fırat İşbecer, Varol Civil ve Cem Topçuoğlu, Trivago’nun kurucusu Rolf Schrömgens, YT Venture Partners, EGİAD Melekleri’nden Aydın Buğra İlter, Ali Barçın ve Williamsburg Capital LLC ile Kıvanç Onan bulunuyordu.

Kolay İK ekibi yatırımcılarıya bir arada
Kolay İK ekibi yatırımcılarıya bir arada

Söz konusu 'devam yatırımıyla' ilgili konuşan Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı; "Kuluçka ve hızlandırma sürecinde bizi desteklemiş olan KWORKS’ün, şimdi de yatırımcı kimliğiyle yanımızda yer almasından dolayı çok mutluyuz. 500 Istanbul gibi uluslararası bir fonun desteği ise bizim için ayrı bir öneme sahip. Destekledikleri girişimleri globalde büyütmeleriyle bilinen 500 Startups'ın; Kolay İK’yı Türkiye’nin dışına taşıma hedefimizin önünü açacağını umuyoruz." dedi.

Diğer yandan Kolay İK ekibinden öğrendiğimize göre girişim son dönemde aldığı yatırımlarla birlikte önemli bir ivme kazanmış. Güncel rakamlara yer vermek gerekirse; 2000'den fazla şirket tarafından kullanılan Kolay İK, 40 binin üzerinde çalışana hizmet veriyormuş.

Ülkemizde bulunan 3 milyonun üzerindeki KOBİ'yi hedefleyen Kolay İK hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Kolay İK'yı daha yakından tanımak için girişimin kurucularından Efecan Erdur'un konuk olduğu Webrazzi Online söyleşimizi de dinleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.