Dropbox, öğrenim yönetim sistemi Blackboard ile entegre oluyor

Dropbox, öğrenim yönetim sistemi Blackboard ile entegre oluyor

En çok tercih edilen bulut depolama servislerinden Dropbox, öğrenim platformu Blackboard ile entegre çalışmaya başlıyor. Kullanıcı sayısını artırmak için öncelikli olarak eğitim alanını seçmeye devam eden Dropbox, bu seferki işbirliğini eğitimciler ve öğrencilerin iletişim kurmasını sağlayan öğrenim yönetim sistemi Blackboard ile yapıyor.

Dropbox, eğitim kurumları için özel olarak çıkarılan Dropbox Education versiyonunun sunulmasından 6 ay sonra sanal öğretim platformlarından biri olan Blackboard ile çıtayı biraz daha yükseltmeyi hedefliyor. Doğrudan Blackboard Learn uygulamasının içinden, varsayılan belge paylaşımı ve işbirliği aracı olarak, üyeliği olan herkes tarafından ulaşılabilir hale gelecek olan Dropbox, öğrencilere, ödev ve projelerini paylaşacakları ve ilgili dersin eğitmeninden geri bildirim alacakları bir ortam sunuyor.

Dropbox, eğitim odaklı ücretli versiyonu Dropbox Education'ı üniversitelere pazarlamaya devam ederken, Blackboard herhangi bir seviyede Dropbox hesabı olan kullanıcılarına Dropbox desteği vermeye başlayacak. Bu demek oluyor ki, Dropbox’ın ücretli versiyonuna geçmek istemeyen Blackboard kullanıcıları popüler bulut depolama servisini yine de kullanabilecek.

Öğretim görevlileri de dersleri için gerekli materyalleri organize ederken varsayılan paylaşım alanı olarak Dropbox’tan yararlanabilecek. Bütün ders içerikleri Dropbox üzerinden paylaşılabilir. Üstelik, öğrenciler bu içeriklere erişebilmek için Blackboard platformundan ayrılmak zorunda kalmadan, başka bir web sitesi ya da uygulamaya geçmeden, sistem içine entegre edilmiş Dropbox’ı kullanıyor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.