CEO'sunu gönderen ve genişleme planını durduran Google Fiber'de ters giden bir şeyler var

CEO'sunu gönderen ve genişleme planını durduran Google Fiber'de ters giden bir şeyler var

Yüksek hızlı internet bağlantı hizmeti sunan Google Fiber'de işler pek iyi gitmiyor. Google Fiber'i bünyesinde barındıran Google Access'in CEO'su Craig Barratt görevinden ayrılırken, şirket çalışanlarının yüzde 9'unun da görevine son verileceği açıklandı.

Alphabet CEO Larry Page, 2013'te Atheros'un CEO'su iken Google'a katılan Barratt'a teşekkür ederken şirkete danışman olarak destek vermeye devam edeceğini de ekliyor. Barratt'ın koltuğu geçici olarak Milo Medin'e verilecek ama Medin'in bu görevi kalıcı olarak alabileceği de tahmin ediliyor.

Google Fiber yeni şehirlere açılmaktan vazgeçiyor

Gigabit hızında internet erişim hizmeti sunan Google Fiber'deki tek mesele CEO değişimi de değil. Şirket açılım planındaki 8 şehre adım atmaktan vazgeçtiğini de açıkladı. Los Angeles'ın da aralarında bulunduğu açılım planından vazgeçen Google, gelen duyumlara göre çalışanlarının yüzde 9'unu da işten çıkaracak. Yani 100-200 kişinin işine son verileceği ve bu kişilerin özellikle yeni pazarlarda çalışmak için işe alınan kişiler olacağı tahmin ediliyor.

Tüm bu gelişmelerin gerçek nedenini Alphabet biliyor olsa da, gelen bilgiler Google'ın kablosuz ağ teknolojileri tarafına yönelebileceği yönünde. Larry Page ise internet servis sağlayıcısı olmaktan vazgeçmeyeceklerini de söylemekle yetiniyor.

Nest, Verily ve Fiber'i Other Bets etiketiyle nitelendiren Alphabet, ikinci çeyrekte bu şirketlerin 859 milyon dolar zarar ettiğini ve 185 milyon dolar kazandığını paylaşmıştı.

2010 yılında Kansas City'de başlayan ve geçtiğimiz Haziran ayında WebPass'i satın alan Google Fiber'in hikayesini merakla izlemeye devam ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.