Google Fiber, 13 yıllık ISP Webpass'i satın alarak güçlenecek

Google Fiber, 13 yıllık ISP Webpass'i satın alarak güçlenecek

Alphabet çatısı altındaki şirketlerden biri olan Google Fiber, yeni yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Bu kez 13 yıllık tecrübeli bir şirket olan ISP Webpass, Google Fiber tarafından satın alınıyor.

Şu anda saniyede 1 gigabit veri transferi sağlayan Google Fiber, bu hızı terabit seviyesine yükseltmeyi hedeflediğini göstermişti ve satın alınan ISP Webpass adlı şirket de bu hedefe uygun bir satın alma gibi gözüküyor.

Kendi gigabit ağına sahip olan ISP Webpass, ABD'nin farklı bölgelerine yüksek hızlı internet hizmeti sunuyor. 13 yıllık deneyime sahip şirket hem iş yerlerine hem de konutlara bu hizmeti götürüyor. Dolayısıyla Google Fiber için hem teknoloji hem de müşteri tabanını genişletme anlamında ciddi bir değer taşıyor.

Google FiberSatın almayla ilgili olarak mevcut müşterilerine bir e-posta gönderen Webpass, öngörülebilir gelecekte herhangi bir hizmet veya fiyat farklılığına gitmeyeceğini söylüyor. Fakat bu 'öngörülebilir geleceğin' ne kadar olduğu ve Google standartlarının ne zaman uygulanacağı net değil.

Google Fiber ile aynı vizyona sahip olduklarını söyleyen Webpass Başkanı Charles Barr, Google Fiber ile tek başlarına yapamayacakları bir büyüme yakalayabileceklerini de ekliyor.

Bu yaz tamamlanması beklenen satın alma sonucunda Google Fiber'in pazardaki rekabette ciddi bir avantaj sağlayacağını söylemek yanlış olmaz. Google Fiber şu anda 5 ABD kentinde hizmet veriyor ve bu sayıyı kısa sürede 20'ye çıkarmak istiyor. 10 binlerce müşteriye sahip olan Webpass'in Kaliforniya'daki yaygınlığı ise Google için başlı başına bir avantaj.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.