Android Pay, Samsung Pay ve Microsoft Wallet'a MasterPass entegrasyonu eklendi

Android Pay, Samsung Pay ve Microsoft Wallet'a MasterPass entegrasyonu eklendi

Google, Samsung ve Microsoft, dijital cüzdan kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni iş birliklerini açıkladı. Android Pay'e MasterPass ve Visa Checkout entegrasyonları eklenirken, Samsung Pay ve Microsoft Wallet, MasterPass ile ödeme özelliğine kavuştu.

Google'ın resmi blogundan yaptığı açıklamaya göre MasterCard ve Visa iş birliği sayesinde, Android Pay kullanıcılarının MasterPass ve Visa Checkout ödemesi kabul eden yüz binlerce web sitesinden ödeme yapması mümkün hale geliyor. Bunun için kullanıcıların Android Pay hesaplarını MasterPass ya da Visa Checkout servisleriyle eşleştirmeleri gerekiyor.

Bu adımdan sonra kullanıcıların ilgili servisleri kabul eden sitelerde Android Pay kullanması ve kullanıcı adı ve şifre yerine, parmak izi doğrulaması gibi pratik yöntemleri kullanması mümkün hale geliyor. Entegrasyonların 2017 başında önce ABD'de devreye alınması ve ardından Android Pay'in kullanıldığı tüm pazarlara açılması planlanıyor.

Google'ın açılımı, Apple ile rekabet halinde olduğu diğer alanlarda olduğu gibi iş ortaklıklarıyla erişimi güçlü bir koz olarak kullanıyor. Onu Samsung Pay ve Microsoft da takip ediyor. MasterCard'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, MasterPass'i Android Pay ile birlikte Samsung Pay ve Microsoft Wallet da entegre ediyor. Halihazırda tüm ödeme platformlarını hedefleyerek, erişimini agresif bir şekilde genişletmek isteyen MasterPass, bu iş birliğiyle Samsung Pay ve Microsoft Wallet kullanıcılarını da kapsama alıyor.

Samsung Pay ve Microsoft Wallet kullanıcıları MasterPass kabul eden noktalardan tek dokunuşla alışveriş yapabiliyor. Kullanıcıların kişisel bilgileri MasterPass hesaplarında saklanırken, ödeme onayı gerek Samsung gerek Microsoft cihazlarından yapılıyor. Online alışverişlerin mobil öncelikli hale gelmesinin kullanıcı deneyimini olabildiğince iyileştirecek bu tip iş birliklerini zorunlu hale getirdiğini de belirtmek gerekiyor.

MasterPass, bugün aralarında Türkiye'nin olduğu 33 pazarda kullanılıyor, bu sayının yıl sonuna kadar 35'e çıkarılması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.