Alexa ve Logitech işbirliği evinizi sesle kontrol etmenizi sağlıyor

Alexa ve Logitech işbirliği evinizi sesle kontrol etmenizi sağlıyor

Amazon’un sesli komutlara karşılık veren akıllı asistanı Alexa artık Logitech işbirliği sayesinde önceden Harmony Ultimate Hub ile yapabildiklerinizi sesli komutla yapabilme imkanı tanıyacak. Mobil cihazları kişisel uzaktan kumandaya dönüştüren Logitech Harmony ile kullanıcılar, Amazon Echo, Tap ya Dot cihazı üzerinden Alexa’yı aktifleştirdiklerinde evdeki cihazlarını çeşitli sesli komutlarla kontrol edebilecek.

Logitech teknolojisi sayesinde kullanıcılar aynı zamanda programlama özelliğine de kavuşacak. Kullanıcılar Alexa’ya verdikleri bir komutla daha önceden ayarlanmış sıralı bir sürü aktiviteyi harekete geçirebilecek. Eğer işten eve geldiğinizde en sevdiğiniz televizyon programını rahat bir ortamda izlemek istiyorsanız, ışıkların kısılarak perdelerin çekilmesini, sıcaklığın ayarlanmasını, TV’nin açılıp HBO ya da Netflix’in ekrana gelmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik tek bir komutla!

Sesle kontrol edebilme özelliği hali hazırda LG, Samsung ve diğer markalı akıllı televizyonlar için mevcut. Ancak, Logitech Harmony Hub neredeyse ev eğlence sisteminizi oluşturan bütün cihazlar ile uyumlu olarak çalışacak. Bunlara Phillips Hue ve Nest akıllı ev cihazları da dahil. Alexa ve Logitech’in bu işbirliği ile kullanıcılar en zahmetsiz yoldan sesli komutlarla evlerindeki eğlence anlayışını geliştirebilecek. Alexa desteğinin önümüzdeki hafta ABD’de kullanıma sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.