Kodak, akıllı telefon özellikli fotoğraf makinesi Ektra'yı tanıttı

Kodak, akıllı telefon özellikli fotoğraf makinesi Ektra'yı tanıttı

Kodak, 2012 yılındaki iflasından bir yıl sonra görüntüleme üzerinde çalışan bir teknoloji şirketi olarak geri dönmüştü. Geçtiğimiz yıl ilk akıllı telefonunu CES 2015 fuarında tanıtan Kodak'ın bu alanda başarılı olduğunu söylemek zor. Buna karşın iddiasını sürdürmek isteyen şirket, formülü değiştirip, bu kez en iyi bildiği iş olan fotoğrafçılığı başa alarak yeni bir akıllı telefon duyurdu.

Kodak'ın Bullitt Group ile birlikte ürettiği yeni cihazı Kodak Ektra, fotoğraf tutkunlarını hedefleyen bir akıllı telefon. Markasıyla Kodak'ın 1941 yılında tanıttığı Ektra model fotoğraf makinesine gönderme yapan akıllı cihaz, nostaljik bir görünüme sahip. Açıkçası ektra-kodaktasarım açısından Kodak'ın ilk denemesine göre çok daha kişilikli görünen bu telefon, 5 inch ekran boyutunda. Kodak'ın öne çıkardığı özellikleri arasında f2.0 apertüre sahip 21 megapiksel hızlı odak kamera sensörü, Phase Detection Auto Focus (PDAF) ve f2.2 apertüre sahip 13-megapiksel ön kamera var. HDR, Landscape, Portrait, Macro, Sport, Night-time gibi farklı modlarda çekim yapmanızı sağlayan kamera manuel modda ışık, ISO, keskinlik, gölge gibi ayarları yapmanıza da izin veriyor. Kodak'ın ikonik Super 8 film efektlerini dijitale uyarlayan Super 8 uygulaması ve fotoğraf düzenlemek için Google'ın Snapseed uygulaması cihazda varsayılan uygulamalar olarak geliyor. Buna ek olarak fotoğraflarınızı baskıya göndermeniz için entegre bir baskı uygulaması da var.

32GB hafızaya sahip cihazın kapasitesini SD kartlarla arttırmanız mümkün. Android 6.0 yüklü gelen Kodak Ektra'dan bir akıllı telefon olarak yüksek performans beklememek gerekiyor. İnovatif bir yaklaşımdan çok Kodak'ın eski parlak günlerini yad ettiği Ektra, Aralık'ta yaklaşık 550 dolardan piyasaya sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.