Microsoft hisseleri tarihindeki en yüksek değerine ulaştı

Microsoft hisseleri tarihindeki en yüksek değerine ulaştı

Microsoft, en son yayınladığı finans raporuna göre 2017 mali yılının ilk çeyreğinde 20.5 milyar dolar gelir ve 4.7 milyar dolar kâr elde etti. Bu rakamların açıklanmasının ardından şirketin hisse başına değeri yüzde 6.1 artışla rekor kırarak 60.75 dolara yükseldi. Bir önceki en yüksek değer, 1999 yılında 59.97 dolar olarak görülmüştü.

Teknoloji devinin bu başarısındaki en büyük etkenler kuşkusuz Surface ve bulut platformu Azure oldu. Microsoft Azure'dan gelen gelir, bir önceki dönemdeki yüzde 102’lik artıştan sonra bu çeyrekte yüzde 116 değer artışı yakaladı. Başarılı olmasına şüphe ile yaklaşılan Surface konsepti ise şirketin gelirinin önemli bir kısmını oluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz seneye nazaran yüzde 39’luk bir artışla 926 milyon dolarlık değere yükselen Microsoft Surface, tablet dünyasındaki liderliğini halen sürdürmekte olan Apple için bir tehdit unsuru haline geliyor olabilir. Zira, Apple’ın geçtiğimiz çeyrekte açıkladığı rakamlara göre, iPad’ten gelen kazanç bir önceki seneye göre sadece yüzde 11’lik bir artış yakalayabilmişti.

Microsoft, 2014 Şubat ayında Satya Nadella’yı yeni CEO olarak göreve getirdiğinden beri kullanıcı odaklı yeni bir yola girdiğini açıkça duyurmuştu. Eskiden en önemli amacı her eve bir bilgisayar (PC) sokmak olan Microsoft, artık mobil ve bulut bilişim alanına yönelmiş bir şirket olarak yoluna devam ediyor. Bu değişimin şirketin şu anki başarısında katkısı olduğunu doğrulayan CEO Nadella: “Artık sadece Silikon Vadisi startup’ları değil, bütün şirketler dijital hale geliyor. Bizler de onlara en iyi hizmeti verebilecek şekilde konumlandığımızı düşünüyoruz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.