Forkable, damak zevkinize göre yemek siparişi veren yapay zeka uygulamasını Türkiye'ye açıyor

Forkable, damak zevkinize göre yemek siparişi veren yapay zeka uygulamasını Türkiye'ye açıyor

Yemeksepeti'nden önce ofise öğlen yemeği siparişini nasıl verdiğimizi hatırlamaya çalışmak, neredeyse Google'dan önce interneti düşünmek gibi... Bunun bir adım sonrasında ise yemek siparişi işini tamamen robotlara bırakmak var. Kullanıcılar için iyi haber sayılabilecek bir gelişme, bütün bir ofisin yemek siparişini tek başına halletme iddiasındaki Forkable'ın küresel açılımını yapmaya hazırlanması. Girişimin açılmayı planladığı ülkelerden biri de Türkiye.

2013'te Joseph Kumph tarafından San Francico'da kurulan Forkable'ın Angelist profilindeki iş ilanlarıyla doğrulayabildiğimiz açılımla ilgili resmi bir açıklama henüz yok. Şirketin iş ilanlarında ABD'nin farklı şehirlerinden başlayarak, yurt dışında İstanbul'dan Tokyo'ya Paris'ten Meksika'ya geniş bir coğrafyada ülke müdür arayışı içinde olduğu görülebiliyor. Fazla iddialı bir plan gibi görünse de Forkable'ın sistemi ölçeklendirmeye açıklığıyla hızla küreselleşme potansiyeline sahip.

Forkable, şirketlere yapay zeka destekli bir chatbot sunuyor. Ekipler Forkable'a kaydolduktan sonra, her bir ekip üyesinin yemek seçimleri, varsa takip ettikleri diyetler, vejetaryen ya da vegan seçimlerini Forkable'a iletmeleri gerekiyor. Ardından Forkable, ekibin her bir üyesi için haftalık bir mönü oluşturuyor ve beğenilerine sunuyor. Kullanıcılar bu mönüleri kolaylıkla değiştirebiliyor ya da siparişi iptal edebiliyor. Forkable, kullanıcısından öğrenen yazılımıyla zaman geçtikçe damak zevkinize daha yakın yemek siparişleri verme iddiasında.

Forkable, sizin için hazırladığı menüyü her gün istediğiniz zamanda önünüze getirme iddiasında. Bunun için anlaşmalı restoranlarla çalışan Forkable için bu, operasyonel anlamda en büyük yük. Ayrıca mönü seçeneklerini kısıtlayan da bir etmen. İlk etapta restoranlara giden Forkable'ın kritik kitleye ulaştıktan sonra restoranların servisine dahil olmasını beklemesi gerekecek. Forkable'ın küresel ve bu kapsamda İstanbul açılımı için kesinleşmiş bir takvim henüz yok. Ancak online yemek siparişi alanının da yapay zeka destekli uygulamalarla hareketleneceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.