Dünya çapında aylık 40 milyon yolcuya ulaşan Uber, sürücülerine geçen ay 1,5 milyar dolar ödedi

Dünya çapında aylık 40 milyon yolcuya ulaşan Uber, sürücülerine geçen ay 1,5 milyar dolar ödedi

Uber'in 2016 yılında aldığı bilinen toplam yatırım tutarı 5 milyar dolara yaklaşıyor. Uber, bunun karşılığında, araç çağırma servisini hızla büyütmeye, yemek dağıtım gibi yeni servisler eklemeye ve ciddi Ar-Ge yatırımları yapmaya devam ediyor. Uber CEO'Su Travis Kalanick'e göre Uber, bir robotik şirketine dönüşümünün henüz ilk aşamalarını yaşıyor.

Vanity Fair'in San Francisco'da düzenlediği New Establishment Summit'e konuşmacı olarak katılan Kalanick'in verdiği bilgilere göre, Uber, bugün dünya çapında 500'den fazla şehirde faaliyet gösteriyor. Aylık ortalama 40 milyon aktif yolcuya ulaştığını paylaşan Uber, geçtiğimiz ay sürücülerine 1,5 ila 2 milyar dolar arasında para ödediğini de açıkladı. Buna göre Uber yolcuları, servis üzerinden her ay ortalama 50 dolar harcama yapıyor. Uber'in araç paylaşım servisi UberPool ile yapılan yolculuklarsa bugün Uber ile yapılan tüm seyahatlerin yüzde 20'sini oluşturuyor.

Uber'in bir robotik şirketine dönüşüm vizyonunda ise sürücüsüz araçlar varoluşsal bir rol oynuyor, Kalanick'e göre.  Bu alanda Fiat Chrysler ve Volvo gibi şirketlerle birlikte çalışan Uber, yakın zamanda sürücüsüz kamyon girişimi Otto'yu satın aldığı yönündeki haberlerle gündeme geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.