Selçuk Yorgancıoğlu: Beşiktaş-Sarıyer arası Danimarka kadar, Türkiye'nin potansiyeli yüksek [Webrazzi Summit 2016]

Selçuk Yorgancıoğlu: Beşiktaş-Sarıyer arası Danimarka kadar, Türkiye'nin potansiyeli yüksek [Webrazzi Summit 2016]

Webrazzi Summit 2016'nın yatırımcı konuşmacılarından Selçuk Yorgancıoğlu, Abraaj Group ve Türkiye'nin yatırım potansiyeline dair bilgiler paylaştı.

Türkiye ve MENA bölgesinde yatırımlar yapan Abraaj Group, bildiğiniz gibi Hespiburada'nın da yatırımcısı. Lüks tüketimden çekindiklerini ancak Türkiye'de perakende tarafındaki işlerin her zaman değerli olacağını söyleyen Yorgancıoğlu, e-ticaretin perakendeye oranının yüzde 2'nin altında olduğunun da altını çizdi. Bölgesel yatırımları arasındaki Souq'un Hepsiburada'dan sonraki en büyük e-ticaret girişimi olduğunu da paylaştı.

"Mid Cap yatırımlara odaklanıyoruz"

Yorgancıoğlu'na göre başarılı çıkış yapabilmek için 'mid cap' seviyede olmak önem arzediyor ve bu aşamadaki yatırımların daha iyi dönüşler getiriyor. Daha üst seviyedeki yatırımlarından iyi bir çıkış yapmanın da zor olacağını da ekliyor.

Selçuk Yorgancıoğlu, yapılan yatırımların mevcut yatırımları destekler şekilde olması gerektiğini de söyledi ve Türkiye'nin büyük bir potansiyeli olduğunu şöyle örnekledi;

Beşiktaş-Sarıyer bölgesi Danimarka kadar. GDP'si de yakındır. Acıbadem'den çıkış yapalı 4 yıl oluyor ve biz Konya gibi illere açılmadan önce İstanbul'da birkaç tane daha hastane açtık. Türkiye oldukça bereketli bir yer.

Türkiye için 500 milyon doların üzerinde para topladık. Türkiye'yi yatırımcılara 80 milyon insanın yaşadığı, yaş ortalamasının 29 olduğu bir ülke olarak tanıtıyoruz ve son yıllardaki ekonomik büyüme halen dikkat çekici.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.