TEB, Fintech Future Four ile yenilikçi fintek girişimcilerini arıyor

TEB, Fintech Future Four ile yenilikçi fintek girişimcilerini arıyor

Türkiye'de girişim hızlandırma programları ve kuluçka merkezlerinin sayısı artık belli bir seviyeye ulaştı ve artık bu programların özelleştiğini görmek istiyoruz. TEB'in Fintech Future Four Programı da bu konuda gösterebileceğimiz örneklerinden biri.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan Fintech Future Four Programı, finans dikeyine dikeyindeki fikirlere ve girişimlere destek vermeyi hedefliyor. Girişim Bankacılığı ve Melek Yatırım Platformu gibi farklı oluşumlarla girişimcileri destekleyen TEB, yeni programıyla Türkiye'nin nesil finansal teknoloji (fintek) alanındaki yeteneklerini öne çıkarmak istiyor.TEB Fintech Future Four Programı'nın temelde bankacılık ve finans sektörünün problem ve ihtiyaçlarına inovatif çözümler aradığını söyleyebiliriz. TEB, takım haline gelmeyi başarmış, yenilikçi düşünen girişimcilerin başvurularını beklediği programın ana konularını şöyle sıralıyor;

  • Müşterini Tanı /Bilgi Güvenliği
  • Roboadvisory
  • Sanal Müşteri İlişkileri Yönetimi
  • Gerçek Zamanlı Pazarlama
  • Yeni Nesil Ödeme/Üye İşyeri Teknolojileri
  • Sadakat /Oyunlaştırma

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Fintech Future Four Programı'na 4 yenilikçi işi seçeceklerini ve bu girişimlere finans kaynağı ve banka uzmanlarına erişimini sunacaklarını paylaşıyor. TEB'in bu girişimlerin ilk müşterisi olmak istediğini de ekliyor.

Başvurular 20 Kasım'a kadar TEB Özel Melek Yatırım Platformu üzerinden hem Türkçe hem de İngilizce yapılabiliyor. Başvuru yapacak girişimcilerin, kısa bir video ile hayal ettikleri ürünün özelliklerini, katma değerini, kaynak ihtiyaçlarını, zamanlama, takım ve metodolojilerini de anlatmaları bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.