iVideo: Yerli teknoloji şirketi Gobito'dan yetenekli video platformu

iVideo: Yerli teknoloji şirketi Gobito'dan yetenekli video platformu

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta konumlanan Gobito, yenilikçi yazılım ürünleri geliştiren yerli şirketlerden biri ve iVideo (Streamx) ürünüyle hem yerel hem de küresel pazarda kendine yer açmak istiyor.

2008 yılında Alişan Erdemli tarafından kurulan Gobito, özellikle güvenlik ve eğitim teknolojilerine odaklanan bir girişim. Bu iki dikeyde özgün ürünler geliştirmeyi amaçlayan şirketin en çok güvendiği ürünlerinden biri de tamamen özelleştirilebilir video oynatma platformu iVideo (Interactive-Intelligent Video).

Çok yönlü ve esnek video platformu

Mevcut videolarınızı sürükle-bırak yöntemiyle aktarabildiğiniz iVideo, oldukça esnek ve çok yönlü bir video oynatıcı sunuyor. Youtube, Vimeo, Kaltura veya DLP entegrasyonlarıyla herhangi bir videoyu hızlıca çekip interaktif katmanlar ekleyebildiğiniz gibi, farklı videoları birleştirip hikayeleştirme yapabiliyorsunuz. HTML5 Canvas ve WebGL desteğiyle videonuza çizimler veya çoktan seçmeli sorular ekleyebiliyorsunuz.

ivdeo-gobito

Dinamik altyazı ekleme özelliğine sahip olan Gobito iVideo platformu, HTML5 tabanlı oynatıcısıyla hem web sitelerinde hem de sosyal ağlara kolayca eklenebiliyor. Dinamik, kişiselleştirilebilen ve hedef odaklı pazarlama faaliyetleri kurgulanmasına imkan tanıyor.

Adobe Premier'in daha hafif, web tabanlı bir sürümü olarak da tanımlanan iVideo, şu anda kurumsal müşterilere hizmet veriyor. Bununla beraber son kullanıcıya ücretsiz, reklam tabanlı bir hizmet olarak sunulması da Gobito'nun planları arasında.

gobito-ivideo

WowSlides: Powerpoint to HTML5 Scorm

Gobito'nun bir başka dikkat çeken ürünü de Wowslides, "Powerpoint to HTML5 Scorm" dönüşümü yapan bu ürün, yüklediğiniz Powerpoint sunum dosyalarını tüm içerikleriyle (animasyonlar, geçişler, font, video vs.) yüzde 99 benzerlikle HTML5-mobil uyumlu web içeriği haline dönüştürüyor. Daha da önemlisi bu çıktı Scorm tabanlı eğitim sistemlerinde kullanılabiliyor ve sunum üzerindeki kullanıcı hareketleri analiz edilebiliyor.

Kuruluşu da bir teknoloji geliştirme merkezinde (Boğaziçi KOSGEB) olan Gobito, bir platform şirketi olmanın ötesinde son kullanıcılara da dokunan bir girişim. iVideo ve WowSlides ürünlerini de tıpkı Akademi.net gibi son kullanıcıların istifadesine sunmayı hedefliyor ve umuyorum ki Türkiye'de teknoparklarda yer alan diğer şirketler de benzer dinamik ürünlerle sektördeki ihtiyacı karşılama yoluna giderler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.