Tencent'ten WeChat uyumlu yeni bir drone: Ying

Tencent'ten WeChat uyumlu yeni bir drone: Ying

Çin’in teknoloji devi Tencent, Ekim sonuna kadar Ying adını verdiği yeni bir drone çıkaracağını duyurdu. Tencent’in sahip olduğu Çin’deki en popüler sesli ve yazılı mesajlaşma servisi WeChat ile uyumlu olarak çalışacak olan Ying, 4K kalitesinde videolar çekip, WeChat, Facebook Live, YouTube ve Periscope üzerinden 720p HD çözünürlüğünde canlı yayın yapabilecek.

Tencent’in artık drone’lara özel işlemci üretimine başlayan Qualcomm ve Çinli drone üreticisi Zerotech ile işbirliğinden doğan Ying, siyah ya da beyaz renkte kullanıcı karşısına çıkıyor. Kullanıcıların rahatlıkla çantalarına sığdırabilmeleri için katlanabilme özelliğine sahip 425 gram ağırlığındaki Ying, 300 dolara satışa sunulacak. Bu durumun drone piyasasında ciddi bir rekabet yaratacağı görülüyor. Zira, diğer drone üreticilerinden DJI, Mavic Pro adını verdiği drone modelini 999 dolara piyasaya sunarken, GoPro’nun Karma isimli drone'u 720 dolara alıcı buluyor.

drone planı

DJI Mavic Pro’nun aksine iOS ve Android bir uygulama üzerinden de kontrol edilebilecek Ying, ‘motion control’ özelliği ile telefonumuzu doğrulttuğumuz yöne göre hareket edecek. Böylelikle akıllı telefonumuzu kumanda olarak kullanabileceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=dCHDgDoLzAw

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.