Tinder artık en iyi gözüktüğünüz fotoğrafı seçiyor

Tinder artık en iyi gözüktüğünüz fotoğrafı seçiyor

2012’de hayatımıza giren popüler partner bulma uygulaması Tinder, Smart Photos (Akıllı Fotoğraf) özelliği ile başkalarının göreceği ilk fotoğrafın kullanıcının en iyi fotoğrafı olmasını garantiliyor. Üstelik bu iki taraflı işliyor; yani kullanıcı da başkalarının en popüler fotoğrafını ilk olarak görüyor.

Tinder, bu özelliği sunabilmek için makine öğrenmesini kullanarak bir algoritma geliştirdi ve kullanıcının en iyi fotoğrafını seçebilmek için büyük veriye başvurmuş oldu. Tinder, kullanıcının daha önce sağa kaydırdığı (beğendiği) fotoğrafları belirliyor ve karşısına çıkacak olan potansiyel eşlerin ilk fotoğrafını, belirlenmiş bu fotoğraflara ‘benzeme’ olasılığı yüksek olan fotoğraflar arasından seçiyor. Yani Smart Photos, aslında karşımıza çıkan her kullanıcı için farklı işliyor.

Test aşamasında, kullanıcıların eşleşmelerinin yüzde 12 oranında arttığı görüldü. Tinder, kullanıcı ne kadar çok kaydırma (sağa ya da sola) yaparsa, algoritmanın kullanıcının lehine o kadar daha fazla işleyeceğini savunuyor. Şirketin makine öğrenme bölümünün sorumlusu Mike Hall algoritmayı geliştirme aşamasında elde edilen verilerden başka bir bulguyu da paylaştı. Hall’a göre, fotoğraflarda asık suratlı olan, yüzünün tamamını ya da bir kısmını kapatan, şapka ya da herhangi bir gözlük takan ve bir arkadaş grubu içerisinde gözüken kullanıcıların beğenilme şansı daha az oluyor.

tinder smart photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.