Naspers, Polonya merkezli e-ticaret devi Allegro'yu 3.3 milyar dolara sattı

Naspers, Polonya merkezli e-ticaret devi Allegro'yu 3.3 milyar dolara sattı

Bu yılın başlarında Polonya merkezli e-ticaret sitesi Allegro için Alibaba, eBay ve CVC gibi şirketler satın alma teklifleri verirken, şirketin kısa sürede satılacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Süreçte sona gelindi ve Allegro'nun 3.3 milyar dolar karşılığında bir konsorsiyum tarafından satın alındığı duyuruldu. Aralarında Cinben, Permira ve Mid Europa gibi özel sermaye fonlarının bulunduğu üçlü konsorsiyum, Allegro'yu Naspers'tan satın aldı.

Polonya'da 1999 yılında kurulan Allegro, Polonya'nın en büyük e-ticaret sitelerinden birisi ve 20 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Günde yaklaşık 850 bin adet ürünün satıldığı e-ticaret sitesinin  ülke genelinde Poznań, Warszawa, Toruń, Wrocław ve Kraków'da olmak üzere 5 farklı ofisi bulunuyor.

Allegro bildiğiniz üzere Naspers'ın şirketi olarak 2011 yılında Markafoni'nin çoğunluk hissesini satın almasıyla birlikte tanımıştık. 2008 yılında Naspers tarafından satın alınan Polonyalı Allegro'nun en büyük yatırımlarından birisi olarak da tarihe geçmişti. Allegro'nun satılması kapsamında şirketin sahip olduğu fiyat karşılaştırma sitesi Ceneo.pl'nin de dahil olduğu bilgisini ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.